Volledig scherm
© AFP

Belgische politici reageren: “Een zwarte dag voor de democratie”

Ook de Belgische politici kijken met grote ogen naar het schouwspel dat zich nu in de Verenigde Staten afspeelt. “Dit is een zwarte dag voor de democratie.” 

73 reacties

 • eric de baene

  1 week geleden
  Heel juist verwoord max Hendrix 👍 Twee maten en twee gewichten ...
 • Max Hendrix

  2 weken geleden
  9 maanden BLM brandstichting, geweld, rellen, meerdere doden en de media zeggen niks. 4 uur onnozelaars die een van de sterkst beveiligde gebouwen in de VS binnenwandelen en het is moord en brand...
 • camiel huughe

  2 weken geleden
  Hebben de Belgische toppolitici er eens over nagedacht hoe zijzelf met hun denkwijze in eigen land de democratie door de particratie vervangen heben ? België heeft geen tweepartijenstructuur maar is het democratisch dat meerdere kleine verliezende partijen in complot de mening van de meerderheid monddood maakt, niet om "het land te dienen" doch duidelijk aan eigenbelang (via de partij) de voorkeur geven ? Grenzeloze schaamteloosheid met uitgestreken gezichten. Democratie façon Belge !
 • Sobek Wessels

  2 weken geleden
  @ Walter De Vuyst , Welke Democratie bedoelen ze ? En meer dan 3,5 miljoen Vlamingen uitsluiten dat is wel OK of wat ? Ook wie bepaald of iets Extreem rechts is ? Dat betekend dat op dit moment Extreem Links aan de macht is ? Neen België is zeker Geen democratie ! En waarom niet ? Omdat een Waalse stem meer waarde heeft dan een Vlaamse en dat is opzich al Ondemocratisch ! de Grondwet zegt elke Belg is gelijk en moet gelijk behandeld worden wat dus niet is
 • Walter De Vuyst

  2 weken geleden
  De extreem rechtse golf krijgt zware klappen niet allen in Amerika maar ook in Europa en is zo goed als uitgeteld . Wie bepaalde bevolkingsgroepen uitsluit is het niet waard om President te zijn ook al haalt men nog 20 miljoen stemmen . En dat geldt voor elke Minister of parlementslid waar ook ter wereld . Belgie doet het momenteel op dat vlak erg goed , het is ooit anders geweest .
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Jen Ellis deed Bernie Sanders zijn wanten cadeau: "Ik vind het mooi dat ze zo ver zijn gekomen"
  Play

  Jen Ellis deed Bernie Sanders zijn wanten cadeau: "Ik vind het mooi dat ze zo ver zijn gekomen"

 2. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"