Raoul Servais
Volledig scherm
Raoul Servais © VRT

Belgische pionier van de tekenfilm Raoul Servais krijgt tentoonstelling in BELvue museum

In het BELvue museum in Brussel opent op 24 september de tentoonstelling “Raoul Servais. Een wereld tussen magie en realisme”. Het is een eerbetoon aan de Belgische pionier van de animatiefilm, waarbij het publiek tientallen originele tekeningen, decorstukken, affiches en zelfs de machines waarmee hij zijn films maakte, te zien krijgt.

 1. Wordt Jacques Brel ereburger van Oostende? Als het van 15 bekende Oostendenaars afhangt, alleszins wel
  Oostende

  Wordt Jacques Brel ereburger van Oostende? Als het van 15 bekende Oostende­naars afhangt, alleszins wel

  Van Arno over Gunter Lamoot tot Herr Seele. 15 bekende Oostendenaars scharen zich achter een plan om Jacques Brel, een van ‘s lands grootste zangers ooit, postuum de titel van ereburger toe te kennen. Brel heeft immers wel degelijk een band met de Koningin der Badsteden. De stad heeft het verzoekschrift al ontvangen. “En als het ereburgerschap niet kan, waarom geen straat, plein of grote muurschildering?”
 2. COLUMN. Zou men niet beter aan depressieve mensen lachende gerechtjes voorschotelen en op cardiologie hartverwarmende ovenschotels serveren?
  PREMIUM

  COLUMN. Zou men niet beter aan depressie­ve mensen lachende gerechtjes voorschote­len en op cardiolo­gie hartverwar­men­de ovenscho­tels serveren?

  Elke zaterdag blikt onze columniste Nadine Van Der Linden terug op de week. Het experiment waarbij Dina Tersago twee weken ziekenhuiskost nuttigde, waarbij haar gezondheid niet echt vooruit ging, brengt herinneringen terug. Klinieketen is nu eenmaal een categorie apart. De puree in ronde bollen, de ondefinieerbare vis, het knalgele puddingkje.... Moet men dààrvan genezen? Zou men niet beter aan depressieve mensen lachende gerechtjes voorschotelen en op cardiologie hartverwarmende ovenschotels serveren?