Joel Hoylaerts / Photo News
Volledig scherm
© Joel Hoylaerts / Photo News

Belgische para’s en special forces trainen in Afrikaanse jungle van Gabon: “Zelfs Amerikaanse Marines keken hun ogen uit”

Doe alles wat u zich bij een militair ‘Jungle Training Center’ kan voorstellen maal twee, en u komt bijna in de buurt van wat 800 Belgische militairen de voorbije maand hebben getraind in de Afrikaanse jungle in Gabon. Het Special Operations Regiment (SOR), waar onder meer de para’s en de special forces onder vallen, trainde er haar tactieken en operaties samen met de luchtmacht en medische component. 

38 reacties

 • Erwin Fiers

  2 jaar geleden
  Deze militairen zullen we hard nodig hebben in de toekomst in eigen land!!!
 • Dirk Pauwels

  2 jaar geleden
  Het is beter een klein goed getraind leger te hebben dan een groot vol luiwammesen en klungelaars...Nu alleen nog de aankoop afdeling vh leger buitenschotten en goed opgeleide (burger) aankopers in dienst nemen, dan kom je die farce met die 31 miljoen voor die pandurs niet tegen....
 • ALAIN CATRY

  2 jaar geleden
  Super ! Niet zoals in onze tanks ! Daar mag je tenminste groter zijn dan 1,70 m om eraan mee te doen !
 • ROBERT GERTS

  2 jaar geleden
  Gezever! Zelfs tijdens zulke oefeningen moeten de Belgen het slaafje spelen voor de VS!! Eten maken, onderhoud materiaal enz. Maar geen enkele strijdende functie!
 • Marnix Degruyter

  2 jaar geleden
  Zeer sterk onze para's !
 1. Special Forces, de anonieme elitesoldaten van het land: "'Amai, schoon gebruind', zeggen mijn buren. Ze moesten eens weten"
  PREMIUM
  Showbizz

  Special Forces, de anonieme elitesolda­ten van het land: "'Amai, schoon gebruind', zeggen mijn buren. Ze moesten eens weten"

  Ze spelen de Champions League, maar dan in het kakigroen in plaats van op het groene gras. Het Belgisch leger telt 140 hypergetrainde special forces en om goed te zijn, mogen er bijna honderd bij. Alleen voelen velen zich geroepen - zie het succes van 'Kamp Waes' - maar zijn weinigen uitverkoren om als elitesoldaat door het leven te gaan. Getuigenis van een anonieme soldaat bij de elitetroepen.