De kappers van Nazareth en Eke op het dorpsplein.
Volledig scherm
De kappers van Nazareth en Eke op het dorpsplein. © Anthony Statius

Belgische kappers zetten stoelen buiten in protestactie: “Eén en al frustratie, teleurstelling en schrik”

Heel wat Belgische kappers houden vandaag een ludieke protestactie. Met de actie willen ze hun ontevredenheid uiten over het feit dat hun zaak nog altijd gesloten moet blijven in het kader van de coronamaatregelen. Deelnemende kappers zullen om 12.15 uur voor hun kapsalon het haar van een oefenpop knippen bij wijze van protest. Volgens de beroepsvereniging coiffure.org nemen minstens 400 Belgische kappers deel aan de actie. 

30 reacties

 • patrick vanherberghen

  2 maanden geleden
  Waren het niet dezelfde kappers die bij het begin van de epidemie hebben geëist om ook te worden verplicht tot sluiting? En nu, gaan ze protesteren omdat ze van de overheid gesloten moet blijven. Waar zit de logica?
 • Carlo Verstappen

  2 maanden geleden
  Als je heel veel fantasie hebt kan je nog iets bedenken waarom kappers moeten sluiten. Maar voor een carwash te sluiten heb je een fantasie nodig die oneindig is.
 • Bart Timperman

  2 maanden geleden
  Ik blijf voor strenge maatregelingen maar als kappers met hun investeringen hun job veilig kunnen uitvoeren moet dit serieus bekeken worden en niet alles veralgemenen. Als ik in Menen 50 meter over de grens in Frankrijk wel naar een kapper kan gaan die geen strenge maatregelingen hebben in hun zaak vraag ik me af waarmee we bezig zijn.
 • Alex Millian

  2 maanden geleden
  Daarzie, de zwartwerkers tonen direct met hun hoofd in de media dat ze bijna niets hebben aangegeven in het jaar 2019 :) Waarom denk je dat de politiekers jullie "negeren", ze doen dat niet, ik ken genoeg kappers die wel alles hebben aangegeven en nu een dikke premie strijken om thuis te chillen. Ze klagen niet, ze genieten van deze moment.
 • paul Cootmans

  2 maanden geleden
  die hadden ze nooit mogen sluiten, bij de meest kappers zit maar 1 of 2 personen binnen  en ze kunnen perfect corona proef werkenden anders moeten ze alle fabrieken sluiten want die kunnen ook niet corona proef werken
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre