Het eeuwenoude standbeeld werd in 2011 gestolen in Rome en teruggevonden in een Brusselse antiekgalerie. De Algemene Directie Economische Inspectie van de FOD Economie overhandigde het beeld woensdag in Brussel officieel aan de Italiaanse autoriteiten, vertegenwoordigd door het "Comando Carabinieri Tutela Patrimonio Culturale".
Volledig scherm
Het eeuwenoude standbeeld werd in 2011 gestolen in Rome en teruggevonden in een Brusselse antiekgalerie. De Algemene Directie Economische Inspectie van de FOD Economie overhandigde het beeld woensdag in Brussel officieel aan de Italiaanse autoriteiten, vertegenwoordigd door het "Comando Carabinieri Tutela Patrimonio Culturale". © BELGA

Belgische autoriteiten overhandigen gestolen onthoofd Romeins beeld terug aan Italianen

De Belgische autoriteiten hebben woensdag hun Italiaanse collega's een Romeins beeld uit de 1ste eeuw voor Christus terug bezorgd dat in 2011 in Rome was gestolen en dat zich in een Brusselse antiekgalerie bevond. "De teruggave is het concrete resultaat van de inspanningen van de Economische Inspectie in de strijd tegen kunsttrafiek voor het witwassen van geld of de financiering van criminele of terroristische activiteiten", zo meldt de FOD Economie in een persbericht. 

 1. Vlaanderen diende meer dan 73 procent ontvangen vaccins toe, Brussel nog maar 40 procent

  Vlaanderen diende meer dan 73 procent ontvangen vaccins toe, Brussel nog maar 40 procent

  In Vlaanderen is 96 procent van de ontvangen Pfizer-vaccins toegediend. Bij de andere vaccins ligt dat cijfer nog veel lager: 30 procent van de geleverde Moderna-vaccins is gezet, bij AstraZeneca is dat nog maar 19 procent. In totaal gaat het in Vlaanderen om 73 procent van de geleverde vaccins die zijn toegediend, terwijl dat in Brussel bijvoorbeeld maar 40 procent is. Dat blijkt uit een analyse van de nieuwe leveringscijfers van het federaal agentschap voor de geneesmiddelen FAGG.
 2. Amper vier op de tien bedrijven zetten structureel in op welzijn op het werk

  Amper vier op de tien bedrijven zetten structu­reel in op welzijn op het werk

  Slechts 43 procent van de bedrijven in België heeft een structureel plan om het welzijn van het personeel te bevorderen. Bijna een op de vijf bedrijven (18 procent) onderneemt, ondanks de coronacrisis, nog geen concrete acties om het welzijn van de werknemers te verbeteren. Dat blijkt woensdag uit de resultaten van een bevraging van Acerta, de Vrije Universiteit Brussel en HR Square. Een derde van de bedrijven die wél maatregelen nemen rond welzijn, doet dat puur op buikgevoel en niet op relevante cijfers en data.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht