Marion Van Reeth verloor haar beide benen na de aanslag in New York in 2017.
Volledig scherm
Marion Van Reeth verloor haar beide benen na de aanslag in New York in 2017. © Printscreen video VTM NIEUWS

Belgisch slachtoffer getuigt 2 jaar na terreurdaad in New York voor het eerst: “Ik wil en ik moet vooruit”

Het is twee jaar geleden dat een terrorist in Manhattan, in New York, met een gehuurde pick-up willekeurig inreed op voetgangers en fietsers. Marion Van Reeth, een Belgische vrouw, verloor haar beide benen na de aanslag. Intussen heeft ze de draad van haar leven weer opgepakt en rijdt zelf met een auto, die op haar maat is aangepast. Dat is een symbool voor haar vrijheid en zelfstandigheid. “Ik wil en ik moet vooruit”, getuigt ze voor het eerst aan VTM NIEUWS. 

 1. Slachtoffers gewelddaden moeten sneller zicht krijgen op financiële hulp: nu gemiddelde wachttijd van 28 maanden

  Slachtof­fers geweldda­den moeten sneller zicht krijgen op financiële hulp: nu gemiddelde wachttijd van 28 maanden

  Nederlandstalige slachtoffers van opzettelijke gewelddaden moeten sneller financiële hulp kunnen krijgen van het Slachtofferfonds. De ministerraad heeft daarom vrijdag een wetsontwerp van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) goedgekeurd. Vandaag moeten die slachtoffers gemiddeld 28 maanden wachten alvorens hun dossier behandeld is. Een versnelde schriftelijke procedure moet soelaas brengen.
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  5

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 3. Experts beantwoorden vragen die rijzen nu apenpokkenvirus in België opduikt: “Zes patiënten hebben op dezelfde vlucht gezeten”
  PREMIUM

  Experts beantwoor­den vragen die rijzen nu apenpokken­vi­rus in België opduikt: “Zes patiënten hebben op dezelfde vlucht gezeten”

  Nu België al drie bevestigde cases telt, rijzen er nog meer vragen over de gevaren van het apenpokkenvirus. Moeten we dit zien als een seksueel overdraagbare ziekte? Wat weten we al uit de contactopsporing? Zijn oudere Belgen nog immuun door hun pokkenvaccinatie? Moet ons land het vaccin tegen apenpokken bestellen? Vaccinoloog Pierre Van Damme (UZA) en Steven Callens, specialist infectieziekten van het UZ Gent, beantwoorden elf essentiële vragen.