Generaal Marc Thys, die te boek staat als een vernieuwer, zou in aanmerking komen voor de positie van crisismanager.
Volledig scherm
Generaal Marc Thys, die te boek staat als een vernieuwer, zou in aanmerking komen voor de positie van crisismanager. © BELGAIMAGE

Belgisch leger zoekt crisismanager

Het Belgisch leger denkt na over de aanstelling van een crisismanager. Dat schrijft De Morgen vandaag op basis van goed geïnformeerde bronnen. Die topmilitair moet ervoor zorgen dat de krijgsmacht strijdbaar blijft, ondanks de dalende troepensterkte en financiële problemen.

 1. Grootse luchtvaartdag moet brede publiek warm maken voor pilootopleiding en technische jobs

  Grootse luchtvaart­dag moet brede publiek warm maken voor pilootop­lei­ding en technische jobs

  De Noordzee Vliegclub, de Luchtcomponent van Defensie, het Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum (VLOC) en het North Sea Aviation Center (NSAC) slaan de handen in elkaar voor een uniek luchtvaartprogramma op 21 september. “Nooit eerder hebben alle betrokken partijen zo nauw samengewerkt", klinkt het unisono. Op het programma staan onder meer een lezing van astronaut Frank De Winne, kennismaking met de vernieuwde vloot van de vliegclub en opleidingen van het VLOC.
 2. Oud-strijder Willy Bontinck (91) was er 75 jaar geleden bij tijdens de bevrijding van Lokeren: “Sommige oorlogsbeelden staan nog altijd op mijn netvlies gebrand”
  PREMIUM

  Oud-strij­der Willy Bontinck (91) was er 75 jaar geleden bij tijdens de bevrijding van Lokeren: “Sommige oorlogs­beel­den staan nog altijd op mijn netvlies gebrand”

  Deze maand is het 75 jaar geleden dat Lokeren door de geallieerden bevrijd werd van het juk van de Duitsers. Willy Bontinck beleefde alles vanop de eerste rij. “De bevrijding verliep niet zonder slag of stoot en kostte nog een aantal mensenlevens. Omdat de oorlog een groot deel van mijn jeugd heeft verprutst, heb ik me nadien vrijwillig gemeld bij het Belgisch leger.”