Volledig scherm
© Wikimedia Commons/BY-SA

Belgisch leger neemt afscheid van Leopard-tank

Op het oefenterrein van de Navo in het Duitse Bergen-Hohne heeft het Belgische leger vandaag afscheid genomen van de Leopard-tanks. Tijdens een ceremonie nam generaal-majoor Hubert De Vos, commandant van de Landcomponent, symbolisch de huls in ontvangst van het laatste schot dat hij net zelf met een Leopard-tank had afgevuurd. Generaal vlieger Gerard Van Caelenberge, chef Defensie, was net als andere autoriteiten van Defensie aanwezig bij de plechtigheid.

 1. Goedkope straaljagers: gat in de markt?

  Goedkope straalja­gers: gat in de markt?

  Op de Farnborough Air Show van afgelopen zomer in Engeland werden de gesprekken overheerst door het Amerikaanse gevechtstoestel van Lockheed Martin: de F-35 of Joint Strike Fighter (JSF). Het toestel wordt door een hele resem landen aangekocht en moest de ster van het evenement worden. Maar 'in the end' geraakte de JSF niet eens op de show vanwege motorproblemen. Een andere nieuwe straaljager maakte zijn internationale debuut en verraste het publiek.
 2. "Defensie te weinig transparant over aankoop controversiële helikopters"

  "Defensie te weinig transpa­rant over aankoop controver­siële helikop­ters"

  De Federale Ombudsman heeft het Ministerie van Landsverdediging op de vingers getikt in een zaak over de controversiële NH90-helikopters. Een journalistiek verzoek voor een kopie van het aankoopdossier werd verschillende keren geweigerd, met telkens bijkomende argumenten. Dat het verzoek te vaag geformuleerd zou zijn, kon volgens de Ombudsman alvast geen reden zijn, omdat Defensie zich intern zo moet organiseren dat transparantie mogelijk is.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"