Al-Shabaab pleegt regelmatig aanslagen, hier in de Somalische hoofdstad Mogadishu op 23 maart dit jaar.
Volledig scherm
Al-Shabaab pleegt regelmatig aanslagen, hier in de Somalische hoofdstad Mogadishu op 23 maart dit jaar. © REUTERS

Belgisch gerecht seponeert klacht tegen terrorist die 30 moorden bekende

Het Belgische gerecht heeft beslist om de Franse terrorist Rachid Benomari (46) niet langer te vervolgen. De man had bekentenissen afgelegd over een dertigtal moorden die hij in Somalië had gepleegd. Dat meldt RTL-TVI en wordt bevestigd door zijn advocaten Hamid El Abouti en Isa Gultaslar. De beslissing tot seponering viel eind april. Het parket had geen beroep aangetekend binnen de voorziene termijn. De advocaten van Rachid Benomari weigeren elk commentaar.

23 reacties

 • Hugo Bavré

  2 jaar geleden
  Politici moeten een wet maken om rechters verantwoordelijk te stellen en te straffen wanneer een crimineel wordt vrijgelaten en opnieuw een misdaad begaat.
 • MYRTHE PASS

  2 jaar geleden
  18 jaar cel is 18 cel! Hoe kan men een terrorist, die 30 moorden pleegde en bekende, terug de vrijheid geven. Dat dit gebeurt in België, begrijp ik niet?!
 • danny janssens

  2 jaar geleden
  30 moorden bekennen om strafvermindering te krijgen. Knap staaltje van de advocatenlobby. En het werkt nog ook. This must be Belgium!!! Make Belgium great again??? Make justice great again , mijn gedacht!!!
 • luc Cuypers

  2 jaar geleden
  En toch is 80 % van de Vlamingen nog verbaasd dat 20% wel voor VB stemt . Wie is hier medeplichtig als het moslim terrorisme in Belgie weer oplaait ?
 • Jef Heffens

  2 jaar geleden
  De aanpak voor terroristen is een klucht in gans Europa. Die naïviteit zal ons einde betekenen als dat niet veranderd.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 1. LIVE. Omikron vermoedelijk al langer in ons land dan gedacht - NMBS schrapt vanaf vandaag 120 treinen per dag

  LIVE. Omikron vermoede­lijk al langer in ons land dan gedacht - NMBS schrapt vanaf vandaag 120 treinen per dag

  Om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken, kondigde het Overlegcomité vrijdag bijkomende maatregelen aan. Een manifestatie tegen die nieuwe maatregelen liep gisteren in Brussel uit de hand. Wereldwijd maakt men zich intussen zorgen om de omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook al vier keer in ons land werd aangetroffen. Deze nieuwe variant is mogelijk besmettelijker dan de deltavariant. Toch is er hoop: een studie stelt dat vaccins wellicht ook beschermen tegen omikron. Ondertussen kleurt bijna heel Europa rood of donkerrood op de coronakaart. De laatste ontwikkelingen lees je hier in onze liveblog.