Een pre-productie model van de F-35 Joint Strike Fighter.
Volledig scherm
Een pre-productie model van de F-35 Joint Strike Fighter. © AP

Belgisch bedrijf lobbyt voor F-35 bij Canadese regering

De Belgische producent van vliegtuigonderdelen ASCO hoopt de nieuwe Canadese premier Justin Trudeau ervan te kunnen overtuigen toch voor de F-35 te kiezen. Prinses Astrid opende dinsdag tijdens haar economische missie naar Canada een nieuwe afdeling van de ASCO-fabriek in British Columbia, maar die is voor een groot deel afhankelijk van de Joint Strike Fighter. "We hopen de nieuwe premier te laten inzien wat de meerwaarde van onze onderneming is voor het land en de werkgelegenheid", was te horen tijdens het bezoek dat onder meer Didier Reynders en Geert Bourgeois brachten aan de vestiging.

  1. 426 politiemensen controleren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmokkelaars én drugsdealers”
    Play
    West-Vlaanderen

    426 politiemen­sen controle­ren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmok­ke­laars én drugsdea­lers”

    Automobilisten die zich zaterdagnamiddag en -avond in de buurt van snelwegen begaven in West-Vlaanderen, liepen grote kans om tegengehouden te worden door de politie. Aan nagenoeg elk op- en afrittencomplex in de provincie stond een controlepost opgesteld. In Ruddervoorde kregen de automobilisten de aanwezigheid van ministers Verlinden, Van Quickenborne, gouverneur Carl Decaluwé, procureur des Konings Filiep Jodts en de voltallige pers er gratis bij. “Het hoofddoel is inbrekersbendes, mensensmokkelaars en drugsdealers onderscheppen”, aldus Verlinden.