Besix
Volledig scherm
© Besix

Belgisch bedrijf bouwt adembenemend hotel met 100 zwembaden in Dubai dat “luxe naar nieuwe hoogtepunt moet tillen”

Het heeft al indrukwekkende projecten als de Grote Moskee Sheikh Zayed en pretpark Ferrari World in Abu Dhabi op zijn conto en werkte mee aan de Burj Khalifa, met 828 meter het hoogste gebouw ter wereld. En nu trekt het Belgische bouwbedrijf Besix ook een adembenemend hotel met meer dan 795 kamers en suites, 231 luxeappartement en bijna 100 zwembaden op in Dubai. Prijskaartje: 1,25 miljard euro.

20 reacties

 • Marco Debart

  2 jaar geleden
  Vind het maar iets lelijk. Net zoals 90% van de rest van de gebouwen daar. Ik weet niet wat er zo boeiend is aan Dubai ...
 • Danny Damiaens

  2 jaar geleden
  Daar weten ze niet wat met hun geld moeten aanvangen.Hoeveel huisjes kon men bouwen voor de oorlogsvluchtelingen in het midden Europa?
 • Rik Vangaal

  2 jaar geleden
  Dubai is fantastisch om 's winters te bezoeken. Voor kapitaalkrachtigen. Dubai investeert zelf niet zó veel: het zijn buitenlanders die dit allemaal kopen. De bevolking is meer dan 90 procent van andere kontinenten. Op het strand bikinis en op de uitstekende metro minirokjes bij de vleet. De echte Dubaier haal je er zo uit. Maar die zwaaien wel de plak. Een bezoek waard.
 • elise ameye

  2 jaar geleden
  T is eraan te zien hoeveel we teveel betalen voor olie.
 • Ally Janson

  2 jaar geleden
  Ja mooi, maar vind Dubai niks aan. Er zijn ook mooie gebouwen in andere meer interessante oorden.
 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Belgen bouwen in Egypte grootste archelogische museum ter wereld: "Alleen piramides zélf zijn nog straffer”
  PREMIUM

  Belgen bouwen in Egypte grootste archelogi­sche museum ter wereld: "Alleen piramides zélf zijn nog straffer”

  In de Egyptische hoofdstad Caïro verrijst op dit ogenblik het grootste archeologische museum ter wereld. Het nieuwe paleis voor Toetanchamon is een architecturale parel en lijkt wel een moderne piramide. Weliswaar niet rechtgetrokken op de kap van duizenden slaven, maar door het Belgische bouwbedrijf Besix, dat na de Burj Khalifa - 's werelds hoogste gebouw - weer een huzarenstukje levert.