Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR).
Volledig scherm
Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR). © Photo News

België zet zich in voor universele afschaffing doodstraf, Wilmès: “Het is een aantasting van de menselijke waardigheid”

Ons land blijft zich inzetten voor “de volledige, wereldwijde afschaffing van de doodstraf voor alle misdrijven”, samen met de rest van de Europese Unie. Dat meldt de minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) naar aanleiding van de Europese en Werelddag tegen de doodstraf. Het thema is al lange tijd een van de grote prioriteiten van ons land. 

64 reacties

 • François Defosse

  10 maanden geleden
  Bart Timperman, je hebt volledig gelijk maar "m'n" betekent eigenlijk "mijn", m'n kan ook niet gebruikt worden als je "men" wil schrijven.
 • Bart Timperman

  10 maanden geleden
  De doodstraf is allang niet meer van deze tijd en moet overal afgeschaft worden. M'n zou beter werken aan reële straffen voor misdadigers, geen levenslang krijgen en dan na 15 jaar al terug vrij komen en ook kortere gevangenisstraffen toepassen, nu moet m'n celstraffen onder de drie maanden niet eens zitten. Ook aan al die achterpoortjes en eindeloos uitstellen van een rechtszaak zou m'n moeten werken, hier heerst nog altijd klassenjustitie!
 • Ronny Biesen

  10 maanden geleden
  Klopt, maar eerst misschien toch grote schoonmaak houden in de Belgische politiek.
 • Peter Schelfhout

  10 maanden geleden
  Is het daarom dat zware criminelen vaak lichte straffen krijgen en lichte misdruiven als zware behandeld worden? Ik ben tegen afschaffing als dat inhoudt dat corruptie plots vrij mag zonder strafbaar te zijn. Ik ben voorstander van de afschaffing immuniteit en gelijke behandeling van criminelen ongeacht ze rijk, arm, straatveger of politici zijn... Maar de doodstraf hoeft niet afgeschaft te worden voor seriemoordenaars die gek zijn en nooit zullen veranderen en dus een gevaar blijven + geld kost
 • Dirk Sonck

  10 maanden geleden
  Wees consequent en sluit dan ook de wapenfabrieken in Luik.