Minister Marie-Christine Marghem.
Volledig scherm
Minister Marie-Christine Marghem. © BELGA

België zal zich dit jaar niet meer aansluiten bij verhoogde ambities van klimaattop: “Eerst nationaal plan”

België zal zich niet snel aansluiten bij de 'High Ambition Coalition' die werd gevormd op de klimaattop in Katowice, Polen (COP24). Vlaanderen wil er zich pas over buigen als het Belgische Energie- en Klimaatplan van federaal minister Marie-Christine Marghem er ligt en dat wordt pas eind dit jaar verwacht.

4 reacties

 • Jan Van de Velde

  3 jaar geleden
  De opdracht van de aangelegenheid milieubeleid aan de gewesten betekent, volgens ons Grondwettelijk Hof, dat elk gewest zijn eigen milieubeleid voert m.a.w. zijn eigen doelstellingen en prioriteiten bepaalt op het gebied van leefmilieu. Drukkingsgroepen moeten dus niet komen zeuren, het federale parlement heeft het zo gewild. Bovendien is de stijging van de zeespiegel enkel van belang voor Vlaanderen.
 • Roland Vanlerberghe

  3 jaar geleden
  Nu opeens niet bang om het prestige van België te verliezen Charles?
 • Gerard Braeckmans

  3 jaar geleden
  En zo gaat dat spelletje verder.
 • Ward Van Hoyweghen

  3 jaar geleden
  Het stemmenvlees binnenhalen via Marrakech pact was belangrijker dan ons klimaat waarin onze kinderen en kleinkinderen nog verder moeten leven. Laag bij de grondse politiekers noem ik dat en voor mij nooit nog één stem waardig.
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!