Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images

België wil tegen 2030 minstens 93.000 kinderen uit armoede halen

België wil tegen 2030 minstens 93.000 kinderen uit de armoede halen. Dat staat in een nationaal actieplan dat ons land deze week heeft overgemaakt aan de Europese Commissie, meldt minister Karine Lalieux (PS), die federaal bevoegd is voor Armoedebestrijding.

 1. Maria (81) en Freddy (53) ontsnapten aan hun schulden dankzij innovatief afbetalingssysteem: “Dit zou duizenden mensen kunnen helpen”
  PREMIUM

  Maria (81) en Freddy (53) ontsnapten aan hun schulden dankzij innovatief afbeta­lings­sys­teem: “Dit zou duizenden mensen kunnen helpen”

  Nu de energieprijzen records breken en het leven in ijltempo duurder wordt, dreigen meer Belgen financieel kopje onder te gaan. Maria (81) en Freddy (53) weten hoe dat voelt, maar bieden hoop: “Je kan aan je schulden ontsnappen.” Met dank aan een innovatief afbetalingssysteem waarvan vrederechters en Beweging.net vinden dat het dringend over heel België ingevoerd moet worden.
 2. Steeds meer mensen kunnen energiefactuur niet meer betalen: “Er ontstaat een nieuwe generatie armen”
  PREMIUM

  Steeds meer mensen kunnen energiefac­tuur niet meer betalen: “Er ontstaat een nieuwe generatie armen”

  Het was te verwachten, maar dat maakt het niet minder pijnlijk: steeds meer mensen krijgen hun energiefactuur niet meer betaald. MyTrustO - dat aan schuldhulpverlening doet - spreekt van een ‘tsunami aan nieuwe gevallen’ en start een speciale hulplijn voor wie energieschulden heeft. “Het is schrijnend”, zegt deurwaarder Patrick Van Buggenhout. “De voorschotfacturen gaan met honderden euro’s naar omhoog per maand en vooral eenoudergezinnen krijgen dat niet meer betaald.”