Volledig scherm
© PHOTO_NEWS

België wil af van "arme" Nederlanders

Steeds meer Nederlanders moeten uit België vertrekken, omdat zij een belasting vormen voor het socialezekerheidssysteem. In 2012 ging het om 202 Nederlanders, in 2013 om 305. Dat meldt de Nederlandse Volkskrant vandaag.

  1. Vlaams Belang-parlementslid De Reuse vindt dat terugkerende Syriëstrijders “nekschot” verdienen

    Vlaams Be­lang-parlements­lid De Reuse vindt dat terugkeren­de Syriëstrij­ders “nekschot” verdienen

    Vlaams parlementslid Immanuel De Reuse (Vlaams Belang) vindt dat terugkerende Syriëstrijders niet welkom zijn in België, maar een “nekschot” verdienen. Dat heeft hij zich laten ontvallen tijdens een discussie in de commissie Welzijn van het Vlaams Parlement. Verschillende politici reageerden intussen verontwaardigd op het voorval. Zo noemt staatssecretaris van Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) de uitspraak “akelig”.
  2. OVERZICHT. Al bijna evenveel coronapatiënten in het ziekenhuis als op recorddag tijdens eerste golf

    OVERZICHT. Al bijna evenveel coronapa­tiën­ten in het ziekenhuis als op recorddag tijdens eerste golf

    Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn in ons land al meer dan 11.000 mensen overleden aan Covid-19. Tussen 18 en 24 oktober waren er dagelijks gemiddeld 13.858 nieuwe besmettingen, een stijging met 40 procent tegenover de zeven dagen ervoor. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. We naderen ook het trieste record van het aantal gehospitaliseerde coronapatiënten tijdens de eerste golf.