Volledig scherm
© BELGA

België voert strengere regels in voor reizigers van buiten EU

Ons land scherpt de regels aan voor reizigers die met de bus of trein vanuit landen buiten de EU naar België komen. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Reizigers zullen het PLF-document moeten invullen ongeacht de duur van hun verblijf in het buitenland en in België.

80 reacties

 • Gino Sinnesael

  2 maanden geleden
  "België voert strengere regels in voor reizigers van buiten EU". Waarom nu pas, na 10 maanden coronacrisis? Waarom enkel voor reizigers van buiten de EU? Dus besmettingen uit de EU mogen binnen? Zijn besmettingen van buiten de EU dan gevaarlijker, beste regering? Begrijpt u het zelf nog?
 • walter huybrechts

  2 maanden geleden
  Goed bedoelt ? maar zoals al meerdere keren TELAAT
 • gilbert Gijdé

  2 maanden geleden
  sluit de grenzen.Want de controles zijn maar binnen de kantooruren zeker
 • christiane dewaele

  2 maanden geleden
  Invoeren en uitvoeren zijn 2 verschillende zaken. Invoeren doen ze al meer dan 10 maand maar er is nog niets ook deftig uitgevoers. Men moet consequent zonder uitzondering iedereen die belgie binnen komt controleren. Want waarom zou een zwitser u kunnen besmetten maar een nederlander niet. Toen wij uit Portugal terugkeerden in maart hoorden we grote controles aan de grens met frankrijk en we waren al lang de grens over voor we merkten dat we in bekend gebied waren. Niets geen controle gezien
 • sindie sanpetteur

  2 maanden geleden
  Ik ben al bang : ze gaan daar staan met hun vingertje te zwaaien : dat word sterk afgeraden, en dit word sterk aangeraden. Reizen verbieden : alleen voor zakenlui en mensen die in het buitenland werken. T'is toch te laat beide varianten zijn naarstig aan het kweken in ons land, al gehoord wat er gebeurd als je besmet bent met de Zuid Afrikaanse variant ?
 1. ASSISEN. De zaak van het duivelskoppel. “Toen Hilde me verliet, was ik in één klap vijf vrouwen kwijt”
  PREMIUM

  ASSISEN. De zaak van het duivelskop­pel. “Toen Hilde me verliet, was ik in één klap vijf vrouwen kwijt”

  Zelf noemde ze het 'boodschappen doen voor Lacote'. Maar dan ging Hilde Van Acker (54) niet naar de Delhaize, bleek gisteren op haar ondervraging. Dan trok ze haar tailleur aan, gaf zich uit voor iemand anders en ging ze een vals contract ondertekenen of een envelop met drugs in iemands handen duwen. "Ik was eigenlijk vooral zijn loopjongen. Euh, loopmeisje." Voor hem was ze zijn grote liefde.
 2. Kust gaat in overleg met horecasector over mogelijkheden tijdens paasvakantie

  Kust gaat in overleg met horecasec­tor over mogelijkhe­den tijdens paasvakan­tie

  De kust is van plan in overleg te gaan met de horecasector over de verschillende mogelijkheden voor de horeca aan zee tijdens de paasvakantie. De kustburgemeesters hadden eerder al opgeroepen tot het heropenen van de horeca tijdens die vakantie, maar het Overlegcomité ging vorige vrijdag niet in op dat voorstel. De betrokken partijen zoeken nu een consensus om in de loop van volgende week het Overlegcomité een nieuw voorstel te doen.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"