Een geëvacueerde Afghaanse familie verlaat de militaire barakken in Peutie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een geëvacueerde Afghaanse familie verlaat de militaire barakken in Peutie. © BELGA

België voert riskante operatie uit voor 250 mensen in Kaboel: zó geheim dat ook geëvacueerden van geen enkel detail op de hoogte waren

Ons land heeft in de nacht van maandag op dinsdag bussen ingezet om 200 tot 250 mensen in het grootste geheim vanuit de Afghaanse hoofdstad Kaboel naar de luchthaven van de stad te brengen. Een zeer riskante operatie, waarbij mannen, vrouwen en kinderen in veiligheid werden gebracht. “De druk op de evacuaties wordt steeds groter”, bevestigt een militaire bron in ons land.

29 reacties

 • alfons schouwaerts

  1 jaar geleden
  Hopelijk krijgt ons leger nu ook een groter budget, pus 20 milj net als het exstra voor deze vivaldi regering
 • Erik Claessens

  1 jaar geleden
  Fantastisch werk!
 • Guy Van Brussel

  1 jaar geleden
  Opgelet,...Uncle Joe heeft de Taliban een mooi cadeau gegeven,...ongeveer 75.000 legervoertuigen, 600.000 wapens en 208 vliegmachines allerlei,....kostenplaatje,...tientallen miljarden Dollars ! Alstublieft !, dat noem ik nog eens "gul" zijn !
 • Maureen Tollenaere

  1 jaar geleden
  Volledig eens met Walter Van criekinge, een mensenleven is niet te betalen. Zo moet defensie werken, mensenlevens redden! Daar betaal ik ook met plezier belastingen voor. Ik had me al afgevraagd hoe die mensen naar de luchthaven zouden geraken, een schitterend plan van defensie om dit met een bus te doen.
 • Ludo Van Damme

  1 jaar geleden
  Een pluim voor defensie.