Volledig scherm
© BELGA

België veroordeeld voor opsluiting minderjarige asielzoekers met hun moeder

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft de Belgische staat veroordeeld omdat ze drie minderjarige asielzoekers samen met hun moeder vier maanden lang had opgesloten in het gesloten vluchtelingenopvangcentrum 127bis in Steenokkerzeel. Volgens het EHRM in Straatsburg hebben de kinderen een onmenselijke behandeling ondergaan en zijn zowel kinderen als moeder het slachtoffer geweest van een onwettige detentie.

  1. "EU-lidstaten moeten meer solidari­teit aan de dag leggen bij asielbe­leid"

    De Europese Commissie wil dat de EU-lidstaten zich meer solidair opstellen op het vlak van asielbeleid. In de eerste helft van dit jaar werd meer dan 75 procent van alle asielaanvragen in slechts zes landen ingediend, waaronder België. "Dit betekent dat veel EU-lidstaten een aanzienlijk groter deel van de verantwoordelijkheid op zich zouden kunnen nemen", zegt commissaris voor Binnenlandse Zaken Cecilia Malmström.
  2. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”