Volledig scherm
© BELGA

België veroordeeld voor opsluiting minderjarige asielzoekers met hun moeder

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft de Belgische staat veroordeeld omdat ze drie minderjarige asielzoekers samen met hun moeder vier maanden lang had opgesloten in het gesloten vluchtelingenopvangcentrum 127bis in Steenokkerzeel. Volgens het EHRM in Straatsburg hebben de kinderen een onmenselijke behandeling ondergaan en zijn zowel kinderen als moeder het slachtoffer geweest van een onwettige detentie.

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. "EU-lidstaten moeten meer solidari­teit aan de dag leggen bij asielbe­leid"

  De Europese Commissie wil dat de EU-lidstaten zich meer solidair opstellen op het vlak van asielbeleid. In de eerste helft van dit jaar werd meer dan 75 procent van alle asielaanvragen in slechts zes landen ingediend, waaronder België. "Dit betekent dat veel EU-lidstaten een aanzienlijk groter deel van de verantwoordelijkheid op zich zouden kunnen nemen", zegt commissaris voor Binnenlandse Zaken Cecilia Malmström.
 1. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?

 2. Matthew (19) maakt wereldwijd indruk met waanzinnige kaartskills
  Play

  Matthew (19) maakt wereldwijd indruk met waanzinni­ge kaarts­kills