Vandaag kwamen nog eens miljoenen mondmaskers aan in ons land. De maskers, 6.000.000 chirurgische mondmaskers en 147.000 FFP-mondmaskers, zijn afkomstig van China.
Volledig scherm
Vandaag kwamen nog eens miljoenen mondmaskers aan in ons land. De maskers, 6.000.000 chirurgische mondmaskers en 147.000 FFP-mondmaskers, zijn afkomstig van China. © BELGA

België vernietigde stock uit 2009 van zowat zes miljoen FFP2-maskers, zonder ze te vervangen

België heeft een strategische voorraad van miljoenen mondmaskers van het type FFP2 vernietigd. Uit besparingsoverwegingen werden ze niet vervangen. Dat schrijft het Franstalige weekblad Le Vif maandag op zijn website.

198 reacties

 • emiel wouters

  1 jaar geleden
  Op alles staat een houdbaarheidsdatum, als die overschreden is moet alles vernietigd worden. Als dit geld voor medicatie, die jullie dan ook niet meer willen nemen. Geld dit ook voor mondmaskers die al meer dan 10 jaar (al of niet) overtijd waren, en die je dan ook niet meer moet geven aan de mensen die die schimmelzooi moeten dragen. Want daar komt het in feite op neer.
 • Raoul Rouma

  1 jaar geleden
  En wie is die slimme die die opdracht gegeven heeft. Kan en mag/moet die zich niet verantwoorden of is het weer een hoge pief(politieker) en die moeten zich nooit verantwoorden natuurlijk. Een voorschotje op die vliegtuigen was belangrijker, kwestie van prioriteiten..
 • Hendrik Goris

  1 jaar geleden
  Volgens sommigen gebeurde het door een regering met alleen N-VA en zonder De Block. Slaapwel.
 • Eddy Peeters

  1 jaar geleden
  Voor iedereen die in de handen klapt voor onze politici : in een aantal ziekenhuizen betalen de artsen noodzakelijke gezondheidsbeschermende middelen vrijwillig zelf : door het inleveren van een deel van hun eigen loon. Ze willen geen kanonnenvlees zijn in deze oorlog
 • Jil Heirman

  1 jaar geleden
  Toen bleek dat ze die maskers toch niet nodig hadden, kwam er dan werkelijk niemand v/d betrokkenen op het idee ze weg te schenken? Of interesseert het deze egoïsten gewoon geen fluit dat ze zo’n hoeveelheden verspillen?