Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © belga

België telt grootste aantal flitspalen per vierkante kilometer in Europa

binnenlandBelgië telt in Europa het hoogste aantal flitspalen per vierkante kilometer. Dat blijkt uit een analyse van de Franse krant L’Echo op basis van gegevens van de database SCDB.info. 

46 reacties

 • Marc Baeyens

  4 jaar geleden
  In Wallonië beginnen ze pas met de flitspalen, terwijl men ze in Vlaanderen volop begint te vervangen door trajectcontroles.
 • Henri Haquin

  4 jaar geleden
  veel flitspalen maar hoeveel flitsen echt bij overdreven snelheid???
 • censor

  4 jaar geleden
  België is ook kampioen in overbodige verkeersborden.....Weyts is niet goed wijs...vrees dat hij zijn carrière beter bij het leger gestart was...kon hij commanderen zonder grenzen.
 • Andrew Kinder

  4 jaar geleden
  Er staan wel degelijk meer flitspalen in Vlaanderen dan in Wallonië. Je kan die statistieken opvragen. Er zijn 6 keer meer flitspalen in Vlaanderen. Dus is het géén populistische uitspraak, meneer Van Boxtel. Doe eerst research voor men losse uitspraken doet.
 • Aquila van Boxel

  4 jaar geleden
  Marc Castermans. Lang geleden zeker dat u nog in Wallonië bent geweest. Uw informatie is volledig fout. Typisch populistische opmerking.
 1. Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgeborene”
  HLN Shop

  Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgebore­ne”

  Slaap je slecht door stress, angstgevoelens of andere medische klachten? Dan biedt een verzwarend deken misschien wel verlichting. Dit bijzondere item claimt je een betere nachtrust te bezorgen én je gezondheid een boost te geven. Maar kan een ander deken jouw welzijn écht bevorderen? Hoe gaat dat in zijn werk? En heeft iedereen er baat bij? HLN Shop vroeg raad aan Laurens Habers, sportkinesist en medevennoot van Praktijk Corpus in Antwerpen.
 1. De VS willen een munt van 1 biljoen dollar slaan om staatsschuld aan te pakken: kunnen wij dat ook?
  PREMIUM
  56

  De VS willen een munt van 1 biljoen dollar slaan om staats­schuld aan te pakken: kunnen wij dat ook?

  Een munt ter waarde van 1 biljoen dollar, ofwel 1.000 miljard. Het klinkt van de pot gerukt, maar in de VS pleiten belangrijke economen er wel voor. Met de hulp van een obscure wet uit de tijd van de Britse kolonisten is dat in theorie ook mogelijk. Hoe zit dat bij ons? Kunnen wij zomaar een munt van een biljoen slaan om onze staatsschuld te bestrijden? “In de middeleeuwen deed men niet anders: geld uit het niets op een munt slaan", zegt econoom Koen Schoors.
 2. Europese petitie om einde te maken aan dierproeven haalt belangrijke drempel: Commissie verplicht om verbod in overweging te nemen

  Europese petitie om einde te maken aan dierproe­ven haalt belangrij­ke drempel: Commissie verplicht om verbod in overweging te nemen

  De Europese Commissie heeft een petitie gevalideerd die pleit voor het beëindigen van elke vorm van dierproeven. Er werden meer dan 1 miljoen handtekeningen ingezameld in 22 Europese landen. De initiatiefnemers, waaronder GAIA en Animal Rights, zullen nu uitgenodigd worden op een hoorzitting in het Europees Parlement, terwijl de Commissie verplicht wordt het verbod in overweging te nemen.