Photo News
Volledig scherm
© Photo News

België telde 4.000 minder kankerdiagnoses in 2020 (maar dat is geen goed nieuws)

In het coronajaar 2020 werden 6 procent minder nieuwe kankerdiagnoses gesteld in vergelijking met 2019. Dat komt neer op naar schatting 4.000 ontbrekende diagnoses in België. De Stichting tegen Kanker stipt aan dat de inhaalbeweging is ingezet, vooral voor bepaalde tumoren en leeftijdsgroepen.

6 reacties

 • Marlene De Smedt

  1 jaar geleden
  Het zoveelste artikel sinds vorig jaar. Vraag is of mensen met kanker niet eerder voorrang moeten krijgen voor behandeling? Er is hiermee ook een dodentol gemoeid.
 • Geert Van den Berghe

  1 jaar geleden
  Ik zou eens willen weten hoeveel mensen er overleden zijn omdat ze niet de nodige medische zorg gekregen hebben omdat enkel corona patienten belangrijk waren. Ik denk dat we onze ogen zouden opentrekken. Maar deze doden tellen blijkbaar niet mee.
 • Pol Segers

  1 jaar geleden
  Zo heb je u afspraak tot 3 maal moeten verzetten.Einde oktober kan je nu terug binnen Tegen dan zitten we terug nieuwe corona.Zo kan je ook rekken en schrijven wat je wil
 • Nico Herbots

  1 jaar geleden
  Jup. Ik zat half juni op de begrafenis van mijn ex-buurmeisje. Net geen 40, mama van 2 jonge kinderen, heeft alleen maar chemo gekregen terwijl er eigenlijk operaties nodig waren om haar te redden, maar die konden niet doorgaan. Want het laatste anderhalf jaar telden alleen de levens van coronapatiënten, ook al waren die 96 met allerlei onderliggende kwalen. Alles om hun leven een paar maanden te rekken. Ze is hierover gefrustreerd geweest tot haar laatste bewuste dag en ik versta dat helemaal.
 • Ronny Van Wijngaerden

  1 jaar geleden
  Als de ziekenhuizen hun normale onderzoeken stop zetten ivm corona is dat toch normaal zeker. Waar kan je anders heen voor zo een onderzoek.
 1. Dochter en zus van Goedele Liekens over haar gevecht tegen kanker: “Pas toen ze moest stoppen met werken, hebben we haar ouders ingelicht”
  PREMIUM
  Showbizz

  Dochter en zus van Goedele Liekens over haar gevecht tegen kanker: “Pas toen ze moest stoppen met werken, hebben we haar ouders ingelicht”

  Goedele Liekens (58) maakte enkele weken geleden haar comeback in ‘De Zevende Dag’ na haar moedige en harde gevecht tegen huidkanker. Haar omgeving is in de wolken dat de politica en seksuologe nu kankervrij is, al hebben ze een bange tijd achter de rug. “Het heeft mijn zus en mij slapeloze nachten bezorgd”, getuigt dochter Merel (23). En ook zus Ann vond het geen gemakkelijke periode. Zij getuigen hoe ze zelf het nieuws van Goedeles ziekte vernamen, het zolang mogelijk verborgen hielden voor haar ouders en hoe ze haar bijstonden de voorbije maanden.
 2. Topman Belgisch leger voorstander om militaire dienstplicht opnieuw in te voeren: “Dat zou logisch zijn”
  Play
  651

  Topman Belgisch leger voorstan­der om militaire dienst­plicht opnieuw in te voeren: “Dat zou logisch zijn”

  Admiraal Michel Hofman, de stafchef van het Belgische leger, is er voorstander van om de militaire dienstplicht opnieuw in te voeren. “Dat zou logisch zijn”, zegt de legerbaas in een interview met RTBF. Vanwege de huidige situatie waarbij Europa door Rusland wordt bedreigd, kan volgens hem de noodzaak ontstaan om het grondgebied van de NAVO of van Europa te moeten verdedigen. Volgens minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) is militaire dienstplicht vandaag niet aan de orde en ligt het ook niet op tafel. “We moeten volop inzetten op de-escalatie”, zegt ze.
 3. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.