Photo News
Volledig scherm
© Photo News

België telde 4.000 minder kankerdiagnoses in 2020 (maar dat is geen goed nieuws)

In het coronajaar 2020 werden 6 procent minder nieuwe kankerdiagnoses gesteld in vergelijking met 2019. Dat komt neer op naar schatting 4.000 ontbrekende diagnoses in België. De Stichting tegen Kanker stipt aan dat de inhaalbeweging is ingezet, vooral voor bepaalde tumoren en leeftijdsgroepen.

6 reacties

 • Marlene De Smedt

  3 maanden geleden
  Het zoveelste artikel sinds vorig jaar. Vraag is of mensen met kanker niet eerder voorrang moeten krijgen voor behandeling? Er is hiermee ook een dodentol gemoeid.
 • Geert Van den Berghe

  3 maanden geleden
  Ik zou eens willen weten hoeveel mensen er overleden zijn omdat ze niet de nodige medische zorg gekregen hebben omdat enkel corona patienten belangrijk waren. Ik denk dat we onze ogen zouden opentrekken. Maar deze doden tellen blijkbaar niet mee.
 • Pol Segers

  3 maanden geleden
  Zo heb je u afspraak tot 3 maal moeten verzetten.Einde oktober kan je nu terug binnen Tegen dan zitten we terug nieuwe corona.Zo kan je ook rekken en schrijven wat je wil
 • Patrick Kelchtermans

  3 maanden geleden
  Jup. Ik zat half juni op de begrafenis van mijn ex-buurmeisje. Net geen 40, mama van 2 jonge kinderen, heeft alleen maar chemo gekregen terwijl er eigenlijk operaties nodig waren om haar te redden, maar die konden niet doorgaan. Want het laatste anderhalf jaar telden alleen de levens van coronapatiënten, ook al waren die 96 met allerlei onderliggende kwalen. Alles om hun leven een paar maanden te rekken. Ze is hierover gefrustreerd geweest tot haar laatste bewuste dag en ik versta dat helemaal.
 • Ronny Van Wijngaerden

  3 maanden geleden
  Als de ziekenhuizen hun normale onderzoeken stop zetten ivm corona is dat toch normaal zeker. Waar kan je anders heen voor zo een onderzoek.
 1. Overleden vriend (26) van Wout van Aert was zeldzaam geval: “Slechts 1 op een miljoen Belgen hebben dat type botkanker”
  PREMIUM

  Overleden vriend (26) van Wout van Aert was zeldzaam geval: “Slechts 1 op een miljoen Belgen hebben dat type botkanker”

  Wout van Aert heeft zijn BK-zege van afgelopen zondag opgedragen aan zijn overleden vriend Glenn Smolderen (26), ‘de Smol’ voor de vrienden. Wat begon met pijn in de rug bleek een agressieve en zeldzame vorm van botkanker. Zelfs een peperdure privékliniek in Keulen kon de jonge twintiger niet meer helpen. Maar hoe uitzonderlijk is dat op zo’n jonge leeftijd? Wat zijn de overlevingskansen? En welke behandelingen bestaan er? Specialist dr. Lore Lapeire (UZ Gent) legt uit.
 2. Student Dali van Buynder (20) buiten levensgevaar, maar nog niet verhoord: “Niet medisch verantwoord nu”
  PREMIUM

  Student Dali van Buynder (20) buiten levensge­vaar, maar nog niet verhoord: “Niet medisch verant­woord nu”

  Student Dali van Buynder (20) die afgelopen zaterdag zwaargewond werd aangetroffen in de Gentse studentenbuurt, is buiten levensgevaar. Dat meldt het Oost-Vlaamse parket. De jongeman ging vrijdagnacht naar een cantus in de Overpoortstraat, waarna hij met enkele vrienden en glazen water de nacht afsloot enkele cafés verder. Toen hij naar huis wandelde, volgde een klap en een zwart gat van 13 uur. “Echt niemand weet wat er daarna is gebeurd”, klinkt het nog bij de studentenclub Politeia.
 3. 2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessante methodes zet je makkelijk geld opzij
  Spaargids.be

  2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessan­te methodes zet je makkelijk geld opzij

  66 procent van de Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen zullen ontvangen. De mediaan van alle werknemerspensioenen bedroeg in januari 2020 1.449 euro bruto. Hoeveel dat in de toekomst zal zijn, is onduidelijk. Wie dus na zijn pensionering voldoende financiele armslag wil behouden, bouwt tijdens zijn beroepsloopbaan best een extraatje op. Mogelijkheden zijn er genoeg, en ze krijgen vaak ook fiscale aanmoediging. Spaargids.be zet zeven interessante formules op een rij.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).