AFP
Volledig scherm
© AFP

België stuurt veldhospitaal en 10.000 slaapzakken naar Turkije: eerste team vertrekt morgen

België gaat een team van B-FAST naar Turkije sturen. Dat meldt Buitenlandse Zaken. Ons land zal er een veldhospitaal oprichten en bemannen om medische hulp te bieden aan de bevolking en de druk op de Turkse ziekenhuizen te verlichten. Morgen vertrekken de eerste hulpverleners naar het zwaar getroffen land. Er worden ook 10.000 slaapzakken gestuurd.

14 reacties

 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  1 maand geleden
  Het doet goed om de dankbaarheid te lezen in de reacties van Turkse mensen. Solidariteit bij rampspoed brengt het beste in de mens naar boven.
 • Linda Wellekens

  1 maand geleden
  Beter dan niks ...
 • Onur Bekci

  1 maand geleden
  Dankjewel België! Onbeschrijfelijk mooi...
 • Funda Col

  1 maand geleden
  Dankjewel
 • Yalcin Akkus

  1 maand geleden
  Super
 1. Ook lichtpuntjes in rampgebied: reddingsploegen redden ene na andere overlever van onder brokstukken in Turkije en Syrië
  Play

  Ook lichtpunt­jes in rampgebied: reddings­ploe­gen redden ene na andere overlever van onder brokstuk­ken in Turkije en Syrië

  Schokkende beelden tonen hoe niemand kan ontsnappen aan de nachtmerrie die zich afspeelt in Turkije en Syrië. Reddingsploegen blijven zoeken naar overlevers van de ramp. Zo halen ze ook de kleine Nour van onder het puin, die meteen herenigd wordt met haar vader. Het is duidelijk dat in de getroffen gebieden een ontzagwekkende chaos heerst. De reddingsacties blijven doorgaan, maar de hulpverleners worden serieus uitgedaagd door ijskoude temperaturen en talloze naschokken.
 2. Javier* getuigt over superdrugskartel dat cocaïne brengt tot Antwerpse haven: "De Albanezen hebben de leiding over de koopwaar”
  PREMIUM
  17

  Javier* getuigt over superdrugs­kar­tel dat cocaïne brengt tot Antwerpse haven: "De Albanezen hebben de leiding over de koopwaar”

  Javier (een schuilnaam) was 14 toen hij “een pistool kreeg en de straat op moest”, om zo te kunnen toetreden tot de bende van de Ecuadoraanse ‘Carlos El Diablo’. Die topcrimineel importeert met behulp van de Albanese maffia cocaïne naar ons land. Javier gunt ons nu een blik achter de schermen van de internationale superkartels die ook in ons land hoogtij vieren, rouwkransen sturen naar rechters en 4.000 dollar betalen voor een dode agent.