Premier Alexander De Croo (Open Vld) begin febrauri in Talinn, de hoofdstad van Estland.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld) begin febrauri in Talinn, de hoofdstad van Estland. © Photo News

België stuurt militairen naar Oost-Europa ter ondersteuning van NAVO-troepen

België zal zijn verantwoordelijkheid nemen en militairen ter beschikking stellen van de snelle reactiemacht van de NAVO. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open vld) vrijdagavond gezegd op het VRT-journaal. NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg liet eerder vrijdagavond weten dat de NAVO eenheden van haar snelle reactiemacht (Nato Response Force, NRF) gaat ontplooien ter afschrikking van Rusland en “om te reageren op elke onvoorziene omstandigheid”.

46 reacties

 • Pierre Vaneylen

  1 jaar geleden
  Wel te rusten Mr de president , slaap zacht.
 • Pierre Vaneylen

  1 jaar geleden
  Weggegooid geld dat men beter besteed aan bejaarden in rusthuizen en zorgbehoevenden. Doch de show must go on.
 • Regina Blanckaert

  1 jaar geleden
  Er komt dus nu iets veel gevaarlijker op ons af dan dat viRus waar ze ons al 2 jaar mee in hun macht houden,dus geef ons NU onze vrijheid terug zodat we er nog wat kunnen van genieten vooraleer een echte Rus ze terug afneemt
 • eli bosch

  1 jaar geleden
  Gaan we ook als eerste in de rij staan om er honderdduizenden op te vangen en allemaal op onze kosten te laten leven? Stop maar de betonstop als die hier ook allemaal een huis gaan willen. Doe de oude Belgen maar tot hun 70e werken om ook nog die meute te onderhouden. Dat ze vechten voor hun land dat perse bij de NAVO wou.
 • eli bosch

  1 jaar geleden
  Al die overbetaalde minkeutels daar in Europa en geen enkele met verstand; De enige slachtoffers zullen terug de burgers zijn en de gewone bevolking.