Dinsdagnacht brak brandt uit in het opvangcentrum voor asielzoekers in Moria op het Griekse eiland Lesbos. Het kamp is helemaal verwoest en veel van de ruim 12.000 kampbewoners moesten in de nacht van woensdag op donderdag de nacht buiten doorbrengen.
Volledig scherm
Dinsdagnacht brak brandt uit in het opvangcentrum voor asielzoekers in Moria op het Griekse eiland Lesbos. Het kamp is helemaal verwoest en veel van de ruim 12.000 kampbewoners moesten in de nacht van woensdag op donderdag de nacht buiten doorbrengen. © AFP

België stuurt medisch noodteam naar Lesbos na brand in vluchtelingenkamp

België stuurt een 13-koppig medisch noodteam om de slachtoffers van de brand in het opvangcentrum voor asielzoekers in Moria op het Griekse eiland Lesbos te helpen. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR) donderdag aangekondigd. 

2 reacties

 • Suzy Lutsch

  6 maanden geleden
  Dat is snel beslist ?! Voor de ontploffing in Beiroet hadden ze een week tijd nodig en toen vonden ze dat het niet meer nodig was om hulp te sturen
 • Bart Schellens

  6 maanden geleden
  Men zou beter wat ondernemers sturen die daar wat fabrieken neerpoten. De enige manier om iets te veranderen in die regio is de mensen school, werk en een inkomen geven.
 1. Van Ranst: "Buitenactiviteiten toelaten is wat experts voorgesteld hadden”
  10

  Van Ranst: "Buitenac­ti­vi­tei­ten toelaten is wat experts voorge­steld hadden”

  Het Overlegcomité heeft vrijdag beslist om meer buitenactiviteiten toe te laten. Bedoeling is de bevolking zo weer wat zuurstof te geven in de strijd tegen het coronavirus. Zo kunnen mensen met tien buiten samenkomen, als ze een mondmasker dragen en de nodige afstand bewaren. “Zolang het buiten is en die voorzorgsmaatregelen gerespecteerd worden, dan valt het risico mee”, reageerde viroloog Marc Van Ranst al voor de persconferentie bij VTM Nieuws. “Die buitenactiviteiten toelaten was ook wat we als experts voorgesteld hadden.”
 2. Nieuwe verwoestende brand in vluchtelingenkamp Lesbos: jonge migranten overgevlogen naar vasteland

  Nieuwe verwoesten­de brand in vluchtelin­gen­kamp Lesbos: jonge migranten overgevlo­gen naar vasteland

  De Griekse autoriteiten hebben een eerste groep minderjarige, alleen reizende vluchtelingen uit Moria naar het vasteland gebracht. Het ging om 165 jongeren die met een vliegtuig vanuit het eiland Lesbos naar Thessaloniki werden gevlogen. Intussen hebben de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron een akkoord bereikt over de plaatsing in Europa van 400 niet-begeleide jongeren uit het vluchtelingenkamp. Door een tweede brand gaan ook de laatste delen van het kamp verloren die nog niet waren verwoest door de brand die woensdag het kampterrein in de as legde, meldt de Griekse krant Ekathimerini op zijn website.
 1. Binnenkijken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"
  Play

  Binnenkij­ken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis