Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V). © BELGA

België stapt mee in nieuw Europees contract met Pfizer voor extra vaccins in 2022 en 2023: 23 miljoen dosissen op komst op twee jaar tijd

De verschillende ministers van Volksgezondheid hebben beslist om in te stappen in het nieuwe Europese contract met Pfizer/BioNTech. Dat zegt Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V). “Het contract biedt een aangepast vaccin binnen de vier maanden bij nieuwe varianten, en garandeert ook de levering van voldoende vaccins voor 2022 en 2023.” In totaal gaat het om 23 miljoen vaccins voor België in die twee jaren. Beke sluit trouwens niet uit dat “op een gegeven moment"  ook 12- tot 15-jarigen gevaccineerd zullen worden tegen het coronavirus. 

  1. Groeiend tekort aan vrachtwagenchauffeurs in Vlaanderen

    Groeiend tekort aan vrachtwa­gen­chauf­feurs in Vlaanderen

    In de eerste acht maanden van dit jaar telde Vlaanderen 4.821 vacatures voor vrachtwagenchauffeur. Daarmee lijkt het recordaantal vacatures van 2019 (5.504) opnieuw te sneuvelen. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Tom Ongena (Open Vld) heeft opgevraagd bij minister van Werk Hilde Crevits. Ongena dringt aan op extra inspanningen, bijvoorbeeld rond de VDAB-opleidingen voor vrachtwagenchauffeur. "Maar daar knelt het schoentje. Het aantal cursisten dat zo'n opleiding start, steeg de afgelopen jaren niet". Minister Crevits ontkent dit en meldt “een sterke stijging” te zien in het aantal mensen die de opleiding volgen.