Actievoerders van Youth for Climate en de Klimaatcoalitie protesteren voor het kantoor van Vlaams minister van Omgeving, Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
Actievoerders van Youth for Climate en de Klimaatcoalitie protesteren voor het kantoor van Vlaams minister van Omgeving, Zuhal Demir (N-VA). © BELGA

België schroeft bijdrage aan internationale klimaatfinanciering op

België heeft woensdag op een zogenaamd ‘side event’ op de VN-klimaatconferentie COP26 in Glasgow een stand van zaken gegeven van de bijdragen aan de internationale klimaatfinanciering in het verleden en de vooruitzichten voor de toekomst. Daaruit blijkt dat het budget dat naar wereldwijde projecten in de strijd tegen de klimaatopwarming gaat de komende jaren zal worden opgekrikt. Toch reageert koepelorganisatie 11.11.11 ontgoocheld. “Een structureel Belgisch engagement blijft uit. Het blijft bij eenmalige aankondigingen in plaats van het uittekenen van beleid op lange termijn”, klinkt het.

39 reacties

 • Jan Vanstraat

  2 maanden geleden
  En waar blijven de warmtenetten van bedrijven i.p.v. alle warmte te koelen via koeltoren ? Tja vergeten.’’’’’’’weeral
 • Gino SINNESAEL

  2 maanden geleden
  Vivaldi blijft maar sinterklaas spelen... Wie gaat dit allemaal betalen? Wat met onze eigen mensen? Gepensioneerden betalen nog maandelijks de 'solidariteitsbijdrage' , een 'tijdelijke' crisisbelasting uit 1993. Wanneer gaat die eindelijk eens afgeschaft worden, beste regering? Wie is er solidair met wie?
 • Jozef Van Mellaert

  2 maanden geleden
  Hoe meer geld er door België wordt weggegeven hoe meer er kan worden weggesmeten. Hiervan zijn er belijdsvoorbeelden in overvloed van terug te vinden.
 • pieter vandenberghe

  2 maanden geleden
  Gelukkig zijn er hier centen genoeg. Vivaldi wil de wereld laten geloven dat de sint uit België komt.
 • marc stalmans

  2 maanden geleden
  En wat doen we hier voor de klimaatadaptatie? Zijn die giften misschien in de energiefactuur ingerekend? Solidaritiet is positief, maar ergens zijn er grenzen. Ga het geld elders halen, dan moet dat tenminste niet van onze belastingen betaald worden! Vergeet niet hier zijn ook vele mensen in armoede en die zal alleen maar toenemen.
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.