BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

België rondt kaap van 1 miljoen bevestigde besmettingen: hoeveel gevallen bleven onder de radar? Wie liep coronavirus op? En hoeveel mensen kampen met langdurige gevolgen?

De teller in ons land staat op (ruim) 1 miljoen bevestigde coronagevallen, maar vermoedelijk zijn het er een pak meer. Hoeveel meer? Wie zijn die mensen: twintigers, dertigers of al iets ouderen? Meer mannen dan vrouwen of omgekeerd? Hoeveel van hen kregen te maken met een ernstige vorm van de ziekte? En hoe zit het met de mensen die kampen met langdurige gevolgen van een besmetting? Biostatisticus Geert Molenberghs en onderzoeker Koen Van den Heede geven antwoorden.

10 reacties

 • Ik ben Anonym

  1 maand geleden
  Luigi 1 op 3? We zijn wel me 11 miljoen of meer.. das 1 op 11
 • Luigi Driussi

  1 maand geleden
  Bizar...dus 1 op de 3 zou hier corona gehad hebben...en tot op de dag van vandaag ken ik nog steeds niemand die het had. In die telling zullen de duizende ongeteste overlijdens wel meegeteld zijn om ook deze cujfers aan te dikken.met eerlijke cijfers hebben ze geen draagkracht voor de absurde maatregelen en geraken ze hun rommelvaccins niet kwijt
 • Victor Coekaerts

  1 maand geleden
  Hoor dagelijks dat scholen sluiten omdat er besmettingen opduiken. Zelfs vandaag 14 besmettingen in één school. Dus allen in quarantaine! En wat met die zelftesters? Hoeveel positievelingen zwijgen stilletjes omdat ze niet erg ziek zijn? En dan maar melden dat de cijfers dalen. Ik geloof er niet meer in wat men ons wijs wil maken. Als je de manifestaties aanziet waartegen niet fors wordt opgetreden om het te vermijden blijf ik wantrouwig naar de toekomst.
 • Annie Vancauteren

  1 maand geleden
  Testen op dieren is verboden. Dan maar massaal op mensen. En natuurlijk in juni op kinderen.
 • Patrick Kelchtermans

  1 maand geleden
  @Bob Jansens: wat stel jij dan voor? Heel de wereld voorgoed in lockdown? Net zoals andere zoogdieren zijn ook wij nu eenmaal vatbaar voor ziektes, de zwaksten eerst, en allemaal sterfelijk, hoe onaantastbaar we onszelf ook wanen. Wij zijn niet de heersers van de natuur, wij zijn er slechts onderdeeltjes van. Overbodig en onbenullig, of ons ego dat nu aankan of niet. Als ik moet kiezen tussen de rest van mijn leven in angst opgesloten zitten of nu sterven, dan kies ik voor het tweede.
 1. Vragen over je belastingbrief? Onze fiscaal expert Michel Maus gidst je van A tot Z door je belastingaangifte

  Vragen over je belasting­brief? Onze fiscaal expert Michel Maus gidst je van A tot Z door je belasting­aan­gif­te

  Ook fiscaal was 2020 geen jaar als een ander. En dus is de hulp van fiscaal expert Michel Maus welkom bij het invullen van je belastingaangifte. Of bij het nakijken ervan. Want één ding is wél hetzelfde als vorig jaar: als je een vooraf ingevulde belastingaangifte krijgt, kijk je die maar beter heel goed na. Want hoe zit het alweer met de nieuwe gunstige fiscale regels voor wie een huis wil kopen? Het afgelopen jaar belegd in bitcoins, maar geen idee welke fiscale gevolgen dat heeft? En wat moet je thuiswerkvergoeding en overuren?
 1. De vaccinatieteller: zo ver staan België en Vlaanderen met de vaccinatie tegen corona, en zo doen we het in vergelijking met het buitenland
  Vaccinatieteller

  De vaccinatie­tel­ler: zo ver staan België en Vlaanderen met de vaccinatie tegen corona, en zo doen we het in vergelij­king met het buitenland

  De vaccinatiecampagne loopt na een moeizame start als een trein. Deze zomer moet elke meerderjarige Vlaming - en ook elke 16- en 17-jarige - die dat wil minstens een eerste keer gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Ook elders moet massale vaccinatie voor groepsimmuniteit helpen zorgen. Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van de vaccinaties in België en Vlaanderen, en in de rest van de wereld.