Door de cipiersstaking mocht de gevangene bijvoorbeeld twee maanden niet deelnemen aan buitenactiviteiten.
Volledig scherm
Door de cipiersstaking mocht de gevangene bijvoorbeeld twee maanden niet deelnemen aan buitenactiviteiten. © Photonews

België opnieuw veroordeeld voor "onmenselijke en vernederende" behandeling van gevangene

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft de Belgische staat opnieuw veroordeeld voor de "onmenselijke en vernederende behandeling" van een gedetineerde. De staat moet de betrokken gedetineerde een morele schadevergoeding van 3.480 euro betalen en 2.300 euro aan onkosten.

12 reacties

 • jan travak

  3 jaar geleden
  Men vergeet soms waarvoor iemand in de gevangenis zit. Het is toch de bedoeling dat ze door hun straf tot inzicht komen en al bij al : ze hebben meer tijd dan een doorsnee werknemer en ook nog slachtoffer om te sporten, te ontspannen, tv te kijken en sommige hebben nog de kans om gratis te studeren. Als het zo erg is in België wel dan moeten ze maar hun straf in hun land uitzitten. Plots hebben we plaats over en kost het ons stukken minder.
 • willem merken

  3 jaar geleden
  Geef ze er nog een Ontraceerbare Gsm en dark internet bij om hun zaakskes te regelen, De keuze of hun menu uit een 10-sterren restaurant of de lokale kebab zaak moet komen. Bouw nog een 50-meter bad om hun tijd rond te maken, fitness met bokszaal en professionele trainers ( ex- para's) en ook lessen van ervaren speurders over hoe geraak ik er volgende keer onderuit.
 • Ronny Biesen

  3 jaar geleden
  Tja criminelen. De nieuwe ereburgers van Europa en Belgie.
 • Kees Vink

  3 jaar geleden
  Ten eerste : mocht hij zich gedragen hebben zat hij daar niet. Ten tweede : juist nog de film hel van tanger gekeken. Dat zijn onmenselijke toestanden.
 • Willy van craen

  3 jaar geleden
  Onze ouderlingen zijn slechter af dan deze misdadigers die klagen.
 1. Ook binnenspeeltuinen moeten sluiten: deze nieuwe coronamaatregelen gaan vandaag in
  Play

  Ook binnen­speel­tui­nen moeten sluiten: deze nieuwe coronamaat­re­ge­len gaan vandaag in

  Het koninklijk besluit (KB) met de coronamaatregelen - zoals beslist door het Overlegcomité van 3 december - is gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. De maatregelen treden vandaag, zaterdag 4 december, om 11 uur in werking. Voor evenementen is evenwel een overgangsweekend voorzien. Die kunnen dit weekend nog georganiseerd worden tot een maximum van 4.000 bezoekers. In het KB staat dat ook de binnenspeeltuinen dicht moeten. We zetten alle maatregelen op een rij.
 1. Recordaantal gsm's in Belgische gevangenissen gevonden: “Fluitje van een cent”

  Recordaan­tal gsm's in Belgische gevangenis­sen gevonden: “Fluitje van een cent”

  Vorig jaar zijn 747 gsm's gevonden bij sweepings in de Belgische gevangenissen. Dat zijn er meer dan dubbel zoveel als in 2017 toen er 326 gevonden werden, wat toen ook al een record was. Ook het aantal sweepings steeg gevoelig van een honderdtal in 2013 en 2014 naar 293 in 2017 en 486 in 2018. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Belang-kamerlid Barbara Pas opvroeg bij minister van Justitie Koen Geens (CD&V).
 2. Assisenproces rond moord op Julie Van Espen start woensdag met samenstelling jury

  Assisenpro­ces rond moord op Julie Van Espen start woensdag met samenstel­ling jury

  Voor het Antwerpse hof van assisen wordt woensdag de volksjury samengesteld voor het proces van Steve Bakelmans (41). Hij wordt beschuldigd van de verkrachting van en de moord op Julie Van Espen, een 23-jarige studente uit Schilde. De verontwaardiging was groot toen bleek dat Bakelmans twee jaar voordien al veroordeeld was voor verkrachting, maar nog altijd vrij rond liep omdat zijn zaak maar bleef aanslepen voor het hof van beroep.