Door de cipiersstaking mocht de gevangene bijvoorbeeld twee maanden niet deelnemen aan buitenactiviteiten.
Volledig scherm
Door de cipiersstaking mocht de gevangene bijvoorbeeld twee maanden niet deelnemen aan buitenactiviteiten. © Photonews

België opnieuw veroordeeld voor "onmenselijke en vernederende" behandeling van gevangene

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft de Belgische staat opnieuw veroordeeld voor de "onmenselijke en vernederende behandeling" van een gedetineerde. De staat moet de betrokken gedetineerde een morele schadevergoeding van 3.480 euro betalen en 2.300 euro aan onkosten.

12 reacties

 • jan travak

  4 jaar geleden
  Men vergeet soms waarvoor iemand in de gevangenis zit. Het is toch de bedoeling dat ze door hun straf tot inzicht komen en al bij al : ze hebben meer tijd dan een doorsnee werknemer en ook nog slachtoffer om te sporten, te ontspannen, tv te kijken en sommige hebben nog de kans om gratis te studeren. Als het zo erg is in België wel dan moeten ze maar hun straf in hun land uitzitten. Plots hebben we plaats over en kost het ons stukken minder.
 • willem merken

  4 jaar geleden
  Geef ze er nog een Ontraceerbare Gsm en dark internet bij om hun zaakskes te regelen, De keuze of hun menu uit een 10-sterren restaurant of de lokale kebab zaak moet komen. Bouw nog een 50-meter bad om hun tijd rond te maken, fitness met bokszaal en professionele trainers ( ex- para's) en ook lessen van ervaren speurders over hoe geraak ik er volgende keer onderuit.
 • Ronny Biesen

  4 jaar geleden
  Tja criminelen. De nieuwe ereburgers van Europa en Belgie.
 • Kees Vink

  4 jaar geleden
  Ten eerste : mocht hij zich gedragen hebben zat hij daar niet. Ten tweede : juist nog de film hel van tanger gekeken. Dat zijn onmenselijke toestanden.
 • Willy van craen

  4 jaar geleden
  Onze ouderlingen zijn slechter af dan deze misdadigers die klagen.