De Europese sectororganisatie becijfert dat het geïnstalleerd vermogen in België 599 watt per inwoner bedraagt.
Volledig scherm
De Europese sectororganisatie becijfert dat het geïnstalleerd vermogen in België 599 watt per inwoner bedraagt. © Shutterstock / esbobeldijk

België op vijfde plaats in wereld voor aantal zonnepanelen per inwoner

België staat wereldwijd op de vijfde plaats wat het aantal zonnepanelen betreft, geteld per hoofd van de bevolking. Australië is koploper, gevolgd door respectievelijk Nederland, Duitsland en Japan. Dat blijkt uit een rapport van SolarPower Europe. De Europese sectororganisatie becijfert dat het geïnstalleerd vermogen in België 599 watt per inwoner bedraagt.

11 reacties

 • Christine Laevers

  9 maanden geleden
  We zitten in een overgangsfase. Ik ga er plaatsen maar los van een electriciteitsbedrijf. Volledige onafhankelijkheid en niet anders.
 • Dany Herman

  9 maanden geleden
  Maar in welk land doen de bezitters de beste zaak hier zeker niet
 • LUCIEN MICHIELS

  9 maanden geleden
  Gewone werkman kan het niet betalen en als het wel kunt betalen dan zijn de energiebedrijven met de opgewekte elektriciteit lopen.
 • Christian Smets

  9 maanden geleden
  En nu nog de zon.
 • Bruno Van Praet

  9 maanden geleden
  @ karin verwimp. Dan zal mijn huisbaas een uitzondering wezen. Heb hem 2 jaar geleden de toestemming om een PV-installatie te mogen leggen gevraagd. En gekregen. Als ( maar dan ook als ) ik hier zou weggaan blijven alleen de dak-haken en kabels achter. Als huurder iets vragen kost niets. Een neen heb je, een ja kan je krijgen.
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. COLUMN. Dat Islam Slimani voor Anderlecht niet de eerste keuze was? En dan? Alleen in de liefde wil je nooit de tweede keuze zijn
  PREMIUM
  5

  COLUMN. Dat Islam Slimani voor Anderlecht niet de eerste keuze was? En dan? Alleen in de liefde wil je nooit de tweede keuze zijn

  Hoe moet je je voelen als je, zoals de nieuwe spits Islam Slimani van Anderlecht, niet de eerste maar slechts de negende keuze was? Dat valt wel mee, vermoedt columnist Jan Segers. “Als daar pakweg een half miljoen euro tegenover staat, wil je als werknemer best weleens een half jaar de negende keuze van je werkgever zijn. Niet, Niels Destadsbader?”