Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen).
Volledig scherm
Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). © BELGA

België neemt geen genoegen met minder dan Europees prijsplafond voor gas, zegt Van der Straeten

België neemt geen genoegen met de invoering van een prijsplafond voor Russisch gas. Wanneer de Europese energieministers zich morgen/vrijdag in Brussel beraden over de torenhoge prijzen, moet een algemeen prijsplafond voor gas de doelstelling zijn, zo blikte de Belgische minister Tinne Van der Straeten (Groen) vooruit. "Er is een sterke interventie op de markten nodig".

159 reacties

 • Mario Roman

  5 maanden geleden
  Tinneke heeft gegokt, 'getriomfeerd' en een grote nederlaag geleden, want het komt er niet wat zij heeft bepleit. Ah ja, ze moeten nog alles een keer bekijken, erover babbelen, vergaderen, nog eens bekijken, vergaderen enz enzo zullen we weer een jaar verder zijn. En waarom kan België niet wat Griekenland kan. En toch blijven de Groenen vasthouden aan hun gascentrales die ze willen bouwen, zijn zij nu helemaal gek geworden.
 • Marc Baeyens

  5 maanden geleden
  Tinne Van der Straeten heeft ons land op de rand van bankroet gebracht met haar kernuitstap. Nu moet Europa haar vel redden.
 • Lode vleminckx

  5 maanden geleden
  Brandstof wordt geladen en het schip vertrekt. Dan wordt door verschillende kopers een prijs onderhandeld en pas dan weet de kapitein waarheen hij moet varen.
 • Eric Nieuborg

  5 maanden geleden
  Deze prijzen, prijspolitiek zijn het resultaat van het kapitalisme, niet meer of niet minder.
 • pierre de smet

  5 maanden geleden
  Een prijsplafond op het gas uit Rusland 4 % waarvan men de prijs wil bevriezen En de rest daar hoor je niks over .Vooral de Noren wrijven in hun handen . En het gevolg zak zijn gewoon niks 0.0000
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 1. Europese Commissie wil prijsplafond voor Russisch gas, Poetin: “Geen olie of gas meer als prijsplafond er komt”

  Europese Commissie wil prijspla­fond voor Russisch gas, Poetin: “Geen olie of gas meer als prijspla­fond er komt”

  Rusland zal geen olie of gas meer leveren indien de prijzen geplafonneerd worden. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin woensdag gezegd. Enkele uren later kwam de Europese Commissie met haar voorstellen om de gevolgen van de torenhoge energieprijzen te temperen. Ondanks Poetins dreigementen wil Commissievoorzitter Ursula von der Leyen doorzetten met een prijsplafond voor Russisch gas.
 2. Wachttijden Mijn VerbouwLening blijven in verschillende regio’s oplopen: Vlaamse regering verdriedubbelt budget energiehuizen
  2

  Wachttij­den Mijn VerbouwLe­ning blijven in verschil­len­de regio’s oplopen: Vlaamse regering verdriedub­belt budget energiehui­zen

  Wie in onder andere Antwerpen, Leuven of Mechelen een Mijn VerbouwLening aanvraagt, moet geduld hebben. De wachttijden zijn daar de afgelopen maanden namelijk nog steeds erg lang of zelfs erger geworden. De extra freelance energie-experts die Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) eind vorig jaar inzette brengen dus niet meteen zoden aan de dijk. De Vlaamse regering verhoogt nu de basisfinanciering van de energiehuizen van 4,9 naar 16,1 miljoen euro, zodat er meer personeel in de energiehuizen kan komen.