Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images/iStockphoto

België krijgt 1,4 miljard euro minder uit Europees relancefonds, N-VA reageert: “Premier De Croo onderhandelde slechte deal”

De middelen voor België uit het Europese relancefonds dalen van 5,9 naar 4,5 miljard euro. Dat heeft de Europese Commissie donderdag bekrachtigd. Dat komt omdat de Belgische economie vorig jaar beter herstelde van de coronaklap dan eerst was aangenomen. Volgens oppositiepartij N-VA bewijst de herberekening echter dat de federale regering zich heeft laten aftroeven aan de Europese onderhandelingstafel.

136 reacties

 • ivan de ridder

  11 maanden geleden
  Van De Croo moet je niet verwachten dat hij de Belgische belangen verdedigt (tenzij misschien de Belgische festivals waar hij zich graag laat zien). Die zit al lang met zijn gedachten bij een prominente positie op Europees niveau. Gegeven het feit dat zijn partij na de volgende verkiezingen volledig gedecimeerd dreigt te worden en hij continu zijn broek afsteekt om 'een compromis' te sluiten om toch maar de huidige regering lopende te houden. Knap vertoon van leiderschap lol.
 • Ronny Ooijen

  11 maanden geleden
  rita vdbergh, communiceer dan eens eerlijk en zeg dat BDW nooit iets gepresteerd heeft als volksvertegenwoordiger. Andere politici waren wel aanwezig, namen wel deel aan debatten en diende wel wetsvoorstellen in voor het loon dat ze ontvingen.
 • oswald billiet

  11 maanden geleden
  Het land zit op losse schroeven met een staatsschuld die gigantisch is. Maar daar trekt de premier zich niets meer van aan, het interesseert hem niet. Wél is hij zeer bekommerd om zijn Europese kandidatuur en gaat in Madrid stoere taal spreken. Hij had beter iets gedaan aan de beteugeling van de torenhoge inflatie maar weet dat het te laat is.
 • Karel Dillen

  11 maanden geleden
  Waarom moeten we steun krijgen als we 800miljoen zomaar aan Oekraïne kunnen geven?
 • rita vdbergh

  11 maanden geleden
  Ronny Ooijen Voka is een liberaal clubje. Sedert het ontstaan van België is de industrie vooral geleid door katholieken en liberalen die nog alle strategische posten in België bezetten. Ze behoren de rijksten en meeste machtige partij en ze worden nog rijker omdat ze met alles wegkomen en hun groot rechtvaardigheidsgevoel prediken en een ander laten betalen. De politici die aan de macht zijn worden allemaal evenveel betaald, krijgen dezelfde uitstapregeling en dotaties, gestemd door Paars Groen