Het kwam er volgens minister Philippe De Backer op aan om toekomstige tekorten te vermijden, “niet om de beste test te selecteren”.
Volledig scherm
Het kwam er volgens minister Philippe De Backer op aan om toekomstige tekorten te vermijden, “niet om de beste test te selecteren”. © BELGA

“België kocht 1 miljoen onbetrouwbare Covid-19-tests”

De resultaten van een grote vergelijkende studie in Denemarken naar de betrouwbaarheid van serologische Covid-19-tests zijn slecht nieuws voor ons land. Uitgerekend de testkit waarvan ons land er 1 miljoen bestelde, werd afgekeurd. Als enige. Ons land zit nu opgescheept met een grote lading onbetrouwbare testkits, blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van Knack en Le Vif.

19 reacties

 • rita vdbergh

  2 jaar geleden
  Weer iets dat aan het lijstje kan toegevoegd worden en toch komen ze er allemaal mee weg, moest België goed bestuurd worden waren we de rijkste regio van Europa. Nog nooit heeft een politicus verantwoording moeten afleggen voor de miljarden verpilling en het wordt alleen maar erger, obussen, bruggen zonder wegverbinding, milieuboxen enz en nu spelen ze met de gezondheid van de mensen. Een arbeider wordt ontslagen als hij of zij een kasei verkeerd legt. Wie maakt een eind aan het wanbeleid.
 • Ludwine Eeckhout

  2 jaar geleden
  Triestig als je dat leest!Allemaal geld in het water gesmeten!De bevolking verdient beter. Waarom zoiets aanschaffen als het niet goed is?Domoren!! Is het om de bevolking te misleiden?Gewoon om te zeggen dat er genoeg testkits voorhanden zijn terwijl men weet dat ze niet deugen?De schijn is er maar daar blijft het bij. En zulke mensen zitten in de minderheidsregering. Niet om van weg te dromen en die blauwen moeten dan nog een nieuwe regering samenstellen?! Vertrouwen is helemaal weg!
 • Herman Kouter

  2 jaar geleden
  De Open VLD - patroonheilige van de privé trouwens - zou beter zijn slogan veranderen in 'gewoon niets doen'. Het zou hun enorm veel blunders besparen.
 • Albert Hendrix

  2 jaar geleden
  Toch eigenaardig dat het elke keer hier in Belgie is dat ze rommel kopen.Maar daar is niet van te verschieten als ge ziet dat de top van de politiek hier al voor niets goed een hoop onbekwame mensen .En waarom zouden ze zich inzetten het is toch maar geld van de gewone man in de straat dat ze verspillen en als ze tekort komen zullen ze nog wat meer en andere belastingen vragen.
 • Roger Deprez

  2 jaar geleden
  Nog iets voor het blunderboek van deze noodregering wat een rekening weer voor de burger.Waarom moet de politiek die in de fout gaat niet zelf hun daden financieel oplossen, dat is toch de logica zelve een huisvader of moeder moet toch ook zorgen dat alles goed beheerd word en het zelfde zou ook bij de begroting moeten gebeurende, al de begrotingen zouden ineens allemaal in orde zijn zeker weten. De politiek komt met veel te veel weg hier.