België kleurt vanaf vandaag officieel weer volledig rood op de Europese coronakaart.
Volledig scherm
België kleurt vanaf vandaag officieel weer volledig rood op de Europese coronakaart. © ECDC

België kleurt volledig rood op Europese coronakaart, zuiderse landen steeds groener

Vlaanderen krijgt vanaf vandaag een rode kleur op de Europese coronakaart waardoor België nu weer volledig rood kleurt. Vooral voor vakantiegangers kan dat eventuele gevolgen hebben, aangezien heel wat landen zich baseren op de kaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding bij het bepalen van maatregelen voor inkomende reizigers.

 1. Fors meer ongevaccineerde zwangere vrouwen bij zwaar zieke Covid-patiënten in ons land: "We moeten zelfs kinderen ter wereld brengen bij geïntubeerde moeders”
  PREMIUM

  Fors meer ongevacci­neer­de zwangere vrouwen bij zwaar zieke Co­vid-patiënten in ons land: "We moeten zelfs kinderen ter wereld brengen bij geïntubeer­de moeders”

  Volgens verontrustende nieuwe cijfers uit het Verenigd Koninkrijk bestaat bijna 20 procent van de zwaarst zieke Covid-patiënten in de Britse ziekenhuizen uit ongevaccineerde zwangere vrouwen. Ook in ons land blijkt er een stevige toename te zijn van het aantal ongevaccineerde zwangere vrouwen dat in de problemen komt door het coronavirus. “We zien soms heel erge gevallen”, getuigt arts An Vercoutere van het Erasmusziekenhuis in Brussel.
 2. Op bezoek in Oudsbergen, de enige gemeente die de coronaregels weer aanscherpt: “De reden is niet ver te zoeken... De kermis was een echt varkensfeest”
  PREMIUM

  Op bezoek in Oudsbergen, de enige gemeente die de coronare­gels weer aanscherpt: “De reden is niet ver te zoeken... De kermis was een echt varkens­feest”

  “Onze excuses, maar het café moet deze week sluiten omwille van corona.” Het lijkt wel alsof we terug gekatapulteerd worden naar een jaar geleden. Hier in Oudsbergen - een Limburgse fusiegemeente van Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek - gelden de komende 10 dagen opnieuw verstrengde coronamaatregelen. Met grote verdeeldheid onder de bewoners als gevolg. “Gaan ze iedereen ook binnensteken als het griepseizoen begint? Het is stilletjes aan genoeg geweest.”