Photo News
Volledig scherm
© Photo News

België kleurt rood op nieuwe coronakaart: we zijn nu bij slechtste vijf landen van Europa

Ons land kleurt rood op de nieuwe coronakaart van het Europees Centrum voor Ziektepreventie en –bestrijding (ECDC). Dat betekent dat het aantal bevestigde coronabesmettingen de jongste veertien dagen gestegen is boven de 120 per 100.000 inwoners. Daarmee voegen we ons bij landen als Spanje en Frankrijk, die al eerder rood kleurden.

79 reacties

 • Gino Sinnesael

  3 jaar geleden
  Minister De Block zei ooit dat België het énige land ter wereld is dat juist telt. Dus is die rode kleur misschien wel onterecht? Moest de regering van in het begin de enige logische beslissing hebben genomen om iedereen die terugkeert van het buitenland in quarantaine te plaatsen tot er bewezen is dat er geen besmettig is, stonden we nu niet met RODE kaken!
 • Cem Kilic

  3 jaar geleden
  Maar alé, die mondmaskers moesten het coronavirus toch stoppen? En tóch stijgen de cijfers dag na dag. Schijnveiligheid?
 • Carl Peeters

  3 jaar geleden
  Waarom verschiet ik daar niet van. Bevolking die hun eigen zin doet, politici die totaal onbekwaam zijn en virulogen die niet geloofd worden. totale anarchie dus.
 • sus Beysen

  3 jaar geleden
  Is dit een wedstrijd aan het worden of wat gaan ze mekaar weer klanten afpikken,jonge jonge,werk samen in Europa dan kom je eruit en stop met deze onzin
 • Arne Van Gheluwe

  3 jaar geleden
  En maar versoepelen...