België kleurt binnen de week niet langer rood op EU-reiskaart

Ons land kan binnen de week opnieuw oranje kleuren op de Europese ECDC-reiskaart na maandenlang rood te zijn geweest. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gemeld op het vrijdagse persmoment van het Nationaal Crisiscentrum.

5 reacties

 • Gino Sinnesael

  2 weken geleden
  Het feit dat België nog steeds rood kleurt, is het gevolg van de gebrekkige en halve maatregelen die deze regering heeft genomen, en door het feit dat men lang iedereen binnenliet die uit rode zones kwam, vaak zonder enige medische vereiste of controle. Zelfs met inperking van de grondwettelijke rechten, zitten we nog steeds in het rood. En dan maar zichzelf steeds op de borst kloppen. Typisch voor Vivaldi!
 • Kris Van Ginderen

  2 weken geleden
  We kleuren terug oranje dankzij de zomerperiode en de vaccinaties
 • Julia Moyaert

  2 weken geleden
  Het weer heeft daar helemaal niks mee te maken ivm die cijfers of kleurzones. In landen waar er geen winter bestaat doet kijkt het virus niet waar die toeslaat. De 6 basispunten zijn het belangrijkste en uiteraard de vaccinatie!
 • Madeleine Blommaert

  2 weken geleden
  Opeens gaan we naar oranje aja tis bijna vakantie voor iedereen we hebben zoals alle landen toerisme nodig. Das toch wel heel vreemd en half augustus weer donderrood ?
 • luc van pelt

  2 weken geleden
  Toevallig , de vakantie komt eraan en alles kleurt oranje of groen . ' t moet geld opbrengen , na de vakantie alles terug rood zeker ?