Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR).
Volledig scherm
Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR). © EPA

België kandidaat voor Mensenrechtenraad VN

België is kandidaat om in de periode van 2023 tot 2025 in de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties te zetelen. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR) vandaag verklaard in Genève.

24 reacties

 • gina duribreux

  2 jaar geleden
  de Waalse vrienden doen hun niets tekort is mooie vet betaalde jobtjes en weten dat Vlamingen grootste groep zijn wat zit daar achter alle postjes val niet op schaamteloos hoe Vlamingen in de hoek worden gezet maar eerlijk met bevolking is zeker niet
 • jan boden

  2 jaar geleden
  Dat ging tijd worden, de Vlamingen worden hier al eeuwenlang gediscrimineerd.
 • An Peeters

  2 jaar geleden
  Mensenrechten ? Daar kennen ze hier niks van. Vlamingen worden al jaren gediscrimineerd, gewoon omdat ze Vlaming zijn. Voor de Catalanen durfden velen niet opkomen, want hun ego is toch belangrijker. En nu zogezegd opkomen voor mensenrechten ? Kijk eerst eens in eigen land, daar is nog véééél werk
 • Urbain Schuermans

  2 jaar geleden
  dan zitten we goed, zeker tov asielzoekers en zo, iets minder voor onze eigen mensen.
 • Julien Cuypers

  2 jaar geleden
  In het pakken van goedbetaalde postjes daar zijn onze politiekers heel goed in. Dat hebben we gezien bij die zogenaamde goede “Belgen” die er alles aan deden en heel de tijd gelobbyd hebben om er maar aan te geraken. Er staan er nog zo een aantal te wachten om zich nog meer te verrijken en in dit land uitgerangeerd zijn in de politiek.
 1. Chemiebedrijf 3M geeft schoorvoetend PFOS-emissies via lucht toe
  12

  Chemiebe­drijf 3M geeft schoorvoe­tend PFOS-emis­sies via lucht toe

  De chemische stof PFOS is bij 3M in Zwijndrecht in het verleden ook via de lucht uitgestoten. Dat heeft het bedrijf na lang aarzelen toegegeven tijdens de Vlaamse parlementaire onderzoekscommissie PFOS/PFAS. Nadat een voormalig werknemer die verklaring had afgelegd, bevestigde ook vicevoorzitter Rebecca Teeters voor het eerst dat er “onder andere” via de lucht emissies waren. Meer nog, volgens de huidige EHS-manager (environment, health & safety) van het bedrijf werden ook overheidsdiensten als OVAM en Vito daarvan op de hoogte gebracht.
 2. VN roept op tot repatriëring van kinderen van IS-strijders in Syrië

  VN roept op tot repatrië­ring van kinderen van IS-strij­ders in Syrië

  De Verenigde Naties roepen landen van herkomst op om de kinderen van IS-strijders die zich nog in Syrië bevinden, met hun moeders te repatriëren. Dat blijkt uit een rapport van de door de VN-Mensenrechtenraad ingestelde onafhankelijke onderzoekscommissie voor Syrië vandaag. "Staten die burgers hebben in de detentiecentra weten wat er binnen gebeurt", zei commissievoorzitter Paulo Pinheiro, en hij noemde het "schandalig" dat landen de kinderen niet sneller uit de kampen haalden.
 3. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 1. Molenberghs: “We moeten de omikronvariant in de gaten houden, maar onze focus moet op de deltavariant liggen”
  Play

  Molen­berghs: “We moeten de omikronva­ri­ant in de gaten houden, maar onze focus moet op de deltavari­ant liggen”

  Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames lijkt zich te stabiliseren. Biostatisticus Geert Molenberghs raadt aan om voorzichtig te blijven. Daarnaast vertelt hij ook dat de omikronvariant besmettelijker is dan de andere varianten en dat die wel eens roet in het eten zou kunnen gooien. Toch mogen we ons volgens hem niet blindstaren op de omikronvariant en moet onze focus vooral liggen op de golf van de deltavariant.