Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR).
Volledig scherm
Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR). © EPA

België kandidaat voor Mensenrechtenraad VN

België is kandidaat om in de periode van 2023 tot 2025 in de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties te zetelen. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR) vandaag verklaard in Genève.

24 reacties

 • gina duribreux

  2 jaar geleden
  de Waalse vrienden doen hun niets tekort is mooie vet betaalde jobtjes en weten dat Vlamingen grootste groep zijn wat zit daar achter alle postjes val niet op schaamteloos hoe Vlamingen in de hoek worden gezet maar eerlijk met bevolking is zeker niet
 • jan boden

  2 jaar geleden
  Dat ging tijd worden, de Vlamingen worden hier al eeuwenlang gediscrimineerd.
 • An Peeters

  2 jaar geleden
  Mensenrechten ? Daar kennen ze hier niks van. Vlamingen worden al jaren gediscrimineerd, gewoon omdat ze Vlaming zijn. Voor de Catalanen durfden velen niet opkomen, want hun ego is toch belangrijker. En nu zogezegd opkomen voor mensenrechten ? Kijk eerst eens in eigen land, daar is nog véééél werk
 • Urbain Schuermans

  2 jaar geleden
  dan zitten we goed, zeker tov asielzoekers en zo, iets minder voor onze eigen mensen.
 • Julien Cuypers

  2 jaar geleden
  In het pakken van goedbetaalde postjes daar zijn onze politiekers heel goed in. Dat hebben we gezien bij die zogenaamde goede “Belgen” die er alles aan deden en heel de tijd gelobbyd hebben om er maar aan te geraken. Er staan er nog zo een aantal te wachten om zich nog meer te verrijken en in dit land uitgerangeerd zijn in de politiek.
 1. VN roept op tot repatriëring van kinderen van IS-strijders in Syrië

  VN roept op tot repatrië­ring van kinderen van IS-strij­ders in Syrië

  De Verenigde Naties roepen landen van herkomst op om de kinderen van IS-strijders die zich nog in Syrië bevinden, met hun moeders te repatriëren. Dat blijkt uit een rapport van de door de VN-Mensenrechtenraad ingestelde onafhankelijke onderzoekscommissie voor Syrië vandaag. "Staten die burgers hebben in de detentiecentra weten wat er binnen gebeurt", zei commissievoorzitter Paulo Pinheiro, en hij noemde het "schandalig" dat landen de kinderen niet sneller uit de kampen haalden.