Minister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo).
Volledig scherm
Minister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo). © BELGA

België kan tegen 2050 klimaatneutraal zijn volgens nieuw rapport

Volgens een nieuw rapport kan ons land tegen 2050 klimaatneutraal zijn, al zal die doelstelling wel grote aanpassingen en nieuwe consumptie- en productiepatronen vragen. “Klimaatneutraliteit is technisch haalbaar, het is nu aan de politiek om keuzes te maken”, aldus minister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo). De minister heeft het rapport ter beschikking gesteld van alle regeringen en parlementen van ons land, zodat het in een publiek debat kan worden besproken. 

2 reacties

 • Danny Govaerts

  2 weken geleden
  Tegen die tijd speelt de huidige actieve bevolking niet meer mee. Maar ze zullen wel mogen opdraaien voor de rekening die er aan vast hangt. Dat ze op regering vlak eerst de zwaar vervuilende industrie rond Antwerpen en de andere steden maar een halt toe roepen. In de plaats van hun vervuiling voor een paar steekpenningen mee te verstoppen. Zo als nu in het 3M dossier. De petrochemische volledig weg en dan kunnen we misschien hun doel halen.
 • Paul De Mol

  2 weken geleden
  Onzin. Iedereen weet dat dit niet zal gebeuren. Maar politici blijven graag Potemkin dorpen bouwen.
 1. De Croo over de weg naar meer vrijheid: "Nodige voorzichtigheid aanhouden tijdens eerste weken van juli”
  9

  De Croo over de weg naar meer vrijheid: "Nodige voorzich­tig­heid aanhouden tijdens eerste weken van juli”

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) wil snel stappen zetten richting meer vrijheid, maar "we moeten de nodige voorzichtigheid de komende weken en tijdens de eerste weken van juli aanhouden", zo waarschuwde hij donderdagmiddag in de Kamer. De reden is het relatief beperkte aandeel mensen met onderliggende aandoeningen die al een tweede vaccindosis heeft gekregen en dus volledig beschermd is.