Volledig scherm
© Photo News/ECDC

België intussen in top vijf van Europese landen die coronavirus best onder controle hebben

Ons land krijgt het coronavirus steeds beter onder controle. Dat blijkt uit cijfers van het Europees Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Waar we iets meer dan een maand geleden nog de slechtste leerling van de coronaklas waren, staan we nu op de vijfde plaats in de lijst van landen met het laagste aantal nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners in veertien dagen.

6 reacties

 • Franky Vanhercke

  1 maand geleden
  Onder controle??door de maatregelen??de dag na de aankondiging van de sluiting van de niet essentiële winkels waren de cijfers aan het dalen...ze moesten dan nog sluiten he!!!een golf gaat op en neer en wij kunnen dat met geen maatregelen tegenhouden.zie nu de opening van de winkels kan men nu nog niet zien aan de cijfers dat duurt 2 a 3 weken! De scholen Hoelang zijn die terug opgestart?? Juist! Oeps!
 • Gerry Cle

  1 maand geleden
  Een kordate regering die onpopulaire beslissingen durft nemen maakt het verschil. Moesten er geen mensen zijn die eigen (eenmalige) pleziertjes boven mensenlevens stellen was er van het virus al lang geen sprake meer en draaide de economie en ons sociale leven terug op volle kracht. 
 • Brusselaar Xman

  1 maand geleden
  dat er nog steeds mensen hier vergeten dat in 1e golf, praktisch elk overlijden dat mogelijk Covid-19 kon zijn, meegeteld werd. Enorme oversterfte dus in tegenstelling tot alle andere landen. Dus stop met aantal overlijdens als grootste mislukking (tov andere landen) te vermelden. Het is niet correct
 • Marc Vinck

  1 maand geleden
  Check ook wereldwijd de cijfers van de overlijdens. Belgie op nummer 1 in verhouding met aantal inwoners. Uiteindelijk zal dit het resultaat bepalen. Trouwens 600000 besmettingen op 11 milj is veel slechter dan Duitsland met goed 1 miljoen op 60 milj inwoners. 
 • Francine Aelbrecht

  1 maand geleden
  Logisch we zijn nog in lockdown ! Je kan hier pas over oordelen als alles open is en het volk buitenkomt wie dan beste leerling is , niet als het meeste gesloten is want dat geeft een vertekend beeld .
 1. OVERZICHT. Cijfers blijven goede kant op gaan, maar nu al meer dan 17.000 overlijdens aan corona in ons land

  OVERZICHT. Cijfers blijven goede kant op gaan, maar nu al meer dan 17.000 overlij­dens aan corona in ons land

  De verschillende indicatoren blijven de goede kant uitgaan, maar dat neemt niet weg dat het coronavirus in ons land nu al aan meer dan 17.000 mensen het leven heeft gekost. Uit de voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano blijkt dat de balans inmiddels uitkomt op minstens 17.033 overlijdens. Het aantal geregistreerde besmettingen, opnames in het ziekenhuis en overlijdens daalde wel telkens met ongeveer een vijfde tot een kwart.
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug