Photo News
Volledig scherm
© Photo News

België houdt vast aan twee doses voor betere bescherming tegen varianten

De Hoge Gezondheidsraad (HGR) en de Taskforce Vaccinatie houden vast aan twee doses van het coronavaccin voor een betere bescherming tegen de varianten. Dat meldt de Taskforce naar aanleiding van het advies vorige week van de Franse gezondheidsautoriteiten om aan de mensen die al een Covid-19 infectie doormaakten, slechts één dosis te geven. Frankrijk was daarmee het eerste land dat dergelijke aanbeveling formuleerde.

27 reacties

 • sjaak vanslembrouck

  2 jaar geleden
  @sonia "Ik begrijp niet dat onze buurlanden al zovele spuitjes hebben kunnen zetten, en Belgie maar een 300.000. Hoe leg je dat uit? Ik dacht dat alle Europese landen een gelijke hoeveelheid kregen volgens het aantal inwoners?" Eenvoudig, we hebben genoeg spuitjes ookal klaagt onze regering over trage leveringen. Feit is dat al honderden zelfs duizenden spuiten verloren zijn gegaan 100% zuiver door onkunde. de leveringen doen er niet toe als wij telkens 30% ervan in de vuilbak gooien.
 • Gino Sinnesael

  2 jaar geleden
  Wat hebben wij te zien met Frankrijk? Juist: niets! En waarom zijn de toepassingen voor hetzelfde vaccin niet wereldwijd hetzelfde? Dus een lokaal politicus mag zomaar de voorschriften van de producent wijzigen, waardoor de gevaccineerden misschien niet (genoeg) beschermd zijn? Kan dit zomaar? Onvoorstelbaar!
 • Jan Van de Velde

  2 jaar geleden
  Elk vaccin en elk geneesmiddel worden op de interne markt toegelaten op grond van de gegevens van de aanvrager (de producent) en na tests die deze bevestigen. Die gegevens omvatten - net als de toelating - niet alleen de eigenschappen maar ook de werkzame dosering en de posologie (de frekwentie van de toediening). De posologie is m.a.w. een bindende voorwaarde van de werking en van de toelating van het vaccin. Daarvan afwijken schendt de voorwaarden van de toelating en het patent van het vaccin
 • Pierre Van den Wijngaert

  2 jaar geleden
  De verguisde Hongaarse regering heeft reeds op eigen houtje de uitstekende Russische Spoetnik vaccin gekocht en gaat nu ook nog het Chinese vaccin kopen daarnaast hebben ze natuurlijk ook nog de Europese vaccins gekocht,zij zorgen voor hun eigen volk.Het is dan ook niet eigenaardig dat Orban op handen en voeten word gedragen
 • Sonia Geerts

  2 jaar geleden
  Ik begrijp niet dat onze buurlanden al zovele spuitjes hebben kunnen zetten, en Belgie maar een 300.000. Hoe leg je dat uit? Ik dacht dat alle Europese landen een gelijke hoeveelheid kregen volgens het aantal inwoners? Belgie is een speldekop groot maar toch zo weinig vaccins. Ik wil het zo snel mogelijk dan kan ik Belgie achter me laten, met al dat gepalaver van onze niet verkozen regering.