BELGA
Volledig scherm
© BELGA

België heeft niet langer meeste besmettingen met coronavirus in Europa

Dankzij de stilaan verbeterende besmettingscijfers is België niet langer het Europese land met het hoogste aantal coronagevallen per 100.000 inwoners. In Tsjechië en Luxemburg worden momenteel slechtere cijfers opgetekend, zo blijkt uit het dagelijkse rapport van Sciensano.

87 reacties

 • FRANÇOIS GORIS

  9 maanden geleden
  Het zou jammer zijn moesten er nu nog meer besmettingen zijn , scholen gesloten geen winkels open alleen de noodzakelijke ,geen hotels, geen cafe's, geen restaurants , minder testen ( ik vraag mij af waarom is het niet meer nodig ???  noem maar op ,als er nu nog besmettingen moesten bijkomen dan wisten ze zeker niet meer wat ze ons nog moeten wijsmaken.
 • oswald billiet

  9 maanden geleden
  Onze bekende virologen zitten vandaag koud en warm te verkondigen, elk met een aparte kijk op de evolutie van de covid-dagen. Eigenlijk weten zij het ook niet maar doen nu toch wel stoer. Best is dus de cijfers te volgen. Nu gaat het traag, maar de snelheid voor afname zal geleidelijk toenemen. Je hoeft geen viroloog te zijn om dat te zien.
 • werner vanhoutte

  9 maanden geleden
  Hoe cynisch kan het zijn: Big Pharma wint altijd . Omdat men ze nodig heeft ; Omdat ze over duizenden handpoppen beschikken wereldwijd , van media tot experts, gestuurd via royalties.. Machtiger dan regeringen, die ook nu zwichten voor de lobby 's in ons land. Kunnen over leven en dood beschikken door hun prijssetting. Beurscijfers zijn voor hen belangrijker dan mensen.
 • Frans Peeters

  9 maanden geleden
  Intensieve zorgen, nee ben 70 en zo een leven verder bedankt politiek en virologen die niets oplossen en er hier een gevangenis van maken  
 • ingrid grieten

  9 maanden geleden
  Het aantal besmettingen zegt helemaal niets. Het aantal besmettingen tegenover het aantal overlijdens zegt wel iets. Alleen komen die twee getallen steeds verder uit elkaar te liggen. Het aantal vastgestelde besmettingen is stijgende maar tegelijk is het aantal overlijdens dalende. Denk daar maar eens over na.
 1. Zuid-Frankrijk en andere toeristische bestemmingen kleuren sneller rood op coronakaart: “Cijfers zijn te slecht”

  Zuid-Frank­rijk en andere toeristi­sche bestemmin­gen kleuren sneller rood op corona­kaart: “Cijfers zijn te slecht”

  De overheid heeft een aantal regio’s in Denemarken, Frankrijk, Griekenland en Italië zondag met onmiddellijke ingang rood ingekleurd op de coronakaart. Dat heeft gevolgen voor terugkerende reizigers: niet- of onvolledig gevaccineerde reizigers moeten bij terugkeer een test ondergaan en in quarantaine tot ze een negatief resultaat hebben. De politie verzekert aan VTM NIEUWS dat ze controles uitvoeren aan de grens, onder meer om te checken of terugkerende toeristen het PLF-formulier hebben ingevuld.
 2. Di Rupo verzet zich tegen onderzoekscommissie: “Heropbouw zal anderhalf tot twee jaar duren”

  Di Rupo verzet zich tegen onderzoeks­com­mis­sie: “Heropbouw zal anderhalf tot twee jaar duren”

  Elio Di Rupo (PS) heeft zich in een aantal zaterdagkranten voor het eerst uitgebreid uitgelaten over de overstromingen en de consequenties van de ramp voor Wallonië. In de interviews belooft de Waalse minister-president de nodige middelen om de slachtoffers bij te staan. Maar tegelijk waarschuwt hij dat het anderhalf à twee jaar zal duren voordat de huizen heropgebouwd zullen zijn. Di Rupo verzet zich ook tegen een parlementaire onderzoekscommissie naar de ramp.