BELGA
Volledig scherm
© BELGA

België heeft niet langer meeste besmettingen met coronavirus in Europa

Dankzij de stilaan verbeterende besmettingscijfers is België niet langer het Europese land met het hoogste aantal coronagevallen per 100.000 inwoners. In Tsjechië en Luxemburg worden momenteel slechtere cijfers opgetekend, zo blijkt uit het dagelijkse rapport van Sciensano.

87 reacties

 • FRANÇOIS GORIS

  8 maanden geleden
  Het zou jammer zijn moesten er nu nog meer besmettingen zijn , scholen gesloten geen winkels open alleen de noodzakelijke ,geen hotels, geen cafe's, geen restaurants , minder testen ( ik vraag mij af waarom is het niet meer nodig ???  noem maar op ,als er nu nog besmettingen moesten bijkomen dan wisten ze zeker niet meer wat ze ons nog moeten wijsmaken.
 • oswald billiet

  8 maanden geleden
  Onze bekende virologen zitten vandaag koud en warm te verkondigen, elk met een aparte kijk op de evolutie van de covid-dagen. Eigenlijk weten zij het ook niet maar doen nu toch wel stoer. Best is dus de cijfers te volgen. Nu gaat het traag, maar de snelheid voor afname zal geleidelijk toenemen. Je hoeft geen viroloog te zijn om dat te zien.
 • werner vanhoutte

  8 maanden geleden
  Hoe cynisch kan het zijn: Big Pharma wint altijd . Omdat men ze nodig heeft ; Omdat ze over duizenden handpoppen beschikken wereldwijd , van media tot experts, gestuurd via royalties.. Machtiger dan regeringen, die ook nu zwichten voor de lobby 's in ons land. Kunnen over leven en dood beschikken door hun prijssetting. Beurscijfers zijn voor hen belangrijker dan mensen.
 • Frans Peeters

  8 maanden geleden
  Intensieve zorgen, nee ben 70 en zo een leven verder bedankt politiek en virologen die niets oplossen en er hier een gevangenis van maken  
 • ingrid grieten

  8 maanden geleden
  Het aantal besmettingen zegt helemaal niets. Het aantal besmettingen tegenover het aantal overlijdens zegt wel iets. Alleen komen die twee getallen steeds verder uit elkaar te liggen. Het aantal vastgestelde besmettingen is stijgende maar tegelijk is het aantal overlijdens dalende. Denk daar maar eens over na.
 1. Oplossing rond artsenquota in zicht

  Oplossing rond artsenquo­ta in zicht

  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft van de ministerraad de opdracht gekregen om uiterlijk tegen januari 2022, in samenspraak met de deelstaten, een responsabiliseringssysteem uit te werken om de Vlaamse en Franse gemeenschap in de toekomst de federale artsenquota te laten respecteren. Komt er geen oplossing, dan zullen de artsenquota op federaal niveau effectief gehandhaafd worden met federale regelgeving, zo laat Vandenbroucke in een mededeling weten.
 2. Hevig onweer op komst: zaterdag code oranje in verschillende provincies, Luikse gemeente evacueert uit voorzorg deel van inwoners
  Play
  25

  Hevig onweer op komst: zaterdag code oranje in verschil­len­de provincies, Luikse gemeente evacueert uit voorzorg deel van inwoners

  Het KMI voorspelt van zaterdagmiddag tot zaterdagnacht plaatselijke, felle onweersbuien met veel neerslag op korte tijd, hagel en windstoten. Daarom kondigt het code oranje voor onweer af voor delen van het land. Ook het noodnummer 1722 is geactiveerd. Al valt het volgens onze weerman Frank Duboccage niet te vergelijken met het noodweer van vorige week. De Luikse gemeente Limbourg heeft desondanks uit voorzorg besloten om inwoners die in getroffen gebieden wonen preventief te evacueren.