Twitter
Volledig scherm
© Twitter

België heeft hoogste zelfmoordcijfer in West-Europa en oorzaak lijkt in onze Vlaamse aard te liggen

BinnenlandBelgië heeft het hoogste zelfmoordcijfer van West-Europa en volgens professor Gwendolyn Portzky van de Eenheid voor Zelfmoordonderzoek aan de universiteit van Gent zou de oorzaak te vinden zijn in onze Vlaamse aard. Dat heeft ze vanmorgen gezegd in Bij Debecker op Radio 1. “We lossen onze problemen niet op en we werken ons kapot”, klonk het.

187 reacties

 • Kim De jong

  1 maand geleden
  Zelf denk ik dat Belgen misschien een hoger percentage aan depressieve mensen hebben die minder pro actief zijn en gemiddeld veel alcohol drinken. Ik heb ook vaak het beeld dat de gemiddelde Belg geen ambities heeft en een minder positief zelfbeeld. Maar hier nooit over praat.
 • johan demuynck

  3 jaar geleden
  De modale Vlaming is volgens mij een hypocriet, een zager en een klager. Met die karaktertrekken is het logisch dat we in dit land een hoog zelfmoordcijfer hebben. Tracht positief te staan in het leven en bekijk het glas als halfvol en niet omgekeerd ! Of ga eens wat meer op reis buiten Europa en geef je oren en ogen de kost. Meer relativeren !
 • Sandra Van Heyste

  4 jaar geleden
  Dat we hard willen werken is geen probleem. Dat we niet hebben geleerd nee te zeggen is het probleem.. Dat Firma's bedrijven, overheden, multinationals dat weten is een ramp: ze persen ons uit als citroenen.
 • Jos Teuwen

  4 jaar geleden
  Met NVA is het er niet op verbeterd, elk- voor-zich mentaliteit!
 • Jan Desmet

  4 jaar geleden
  Na een Vredevolle echtscheiding, nog wat spaarcentjes hebbende waar men "vooral" ..... geen huisje mee kan kopen. Straks op pensioen, 1340€ per maand na 40 jaar arbeider, daar nog eens huur mee betalen ...... spaarpotje zal slinken. En als het op is , is het op hé, is het gedaan .....
 1. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”