Twitter
Volledig scherm
© Twitter

België heeft hoogste zelfmoordcijfer in West-Europa en oorzaak lijkt in onze Vlaamse aard te liggen

BinnenlandBelgië heeft het hoogste zelfmoordcijfer van West-Europa en volgens professor Gwendolyn Portzky van de Eenheid voor Zelfmoordonderzoek aan de universiteit van Gent zou de oorzaak te vinden zijn in onze Vlaamse aard. Dat heeft ze vanmorgen gezegd in Bij Debecker op Radio 1. “We lossen onze problemen niet op en we werken ons kapot”, klonk het.

186 reacties

 • johan demuynck

  2 jaar geleden
  De modale Vlaming is volgens mij een hypocriet, een zager en een klager. Met die karaktertrekken is het logisch dat we in dit land een hoog zelfmoordcijfer hebben. Tracht positief te staan in het leven en bekijk het glas als halfvol en niet omgekeerd ! Of ga eens wat meer op reis buiten Europa en geef je oren en ogen de kost. Meer relativeren !
 • Sandra Van Heyste

  2 jaar geleden
  Dat we hard willen werken is geen probleem. Dat we niet hebben geleerd nee te zeggen is het probleem.. Dat Firma's bedrijven, overheden, multinationals dat weten is een ramp: ze persen ons uit als citroenen.
 • Jos Teuwen

  3 jaar geleden
  Met NVA is het er niet op verbeterd, elk- voor-zich mentaliteit!
 • Jan Desmet

  3 jaar geleden
  Na een Vredevolle echtscheiding, nog wat spaarcentjes hebbende waar men "vooral" ..... geen huisje mee kan kopen. Straks op pensioen, 1340€ per maand na 40 jaar arbeider, daar nog eens huur mee betalen ...... spaarpotje zal slinken. En als het op is , is het op hé, is het gedaan .....
 • Robbert Vandendorpe

  3 jaar geleden
  Damn. Ff de nagel op de kop.
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!