Het AfricaMuseum in Tervuren.
Volledig scherm
Het AfricaMuseum in Tervuren. © BELGA/BELPRESS

België geeft Congolese roofkunst terug

Congo wordt weer eigenaar van alle stukken in de collectie van het Africamuseum die aantoonbaar illegaal verkregen zijn. Ook de rest van de collectie wordt onderzocht, zo schrijft De Standaard vandaag.

9 reacties

 • Jean Connerie

  1 maand geleden
  Het zal lang duren voor die stukken in privé-collecties terecht komen..
 • WILLY ZACHEL

  1 maand geleden
  Waanzin Terug geven en dan verkwanselen die potentaten het ginder in Cong om er nieuwe Mercedessen of RR van te kopen ! Wat nut heeft dat nu ? Het land zelf en de bevolking zal er niks aan hebben !
 • marleen delbecq

  1 maand geleden
  Kan de Congolese regeringsleiders weer geld in het laatje brengen om nieuwe oorlog wapens te kopen
 • Raoul Rouma

  1 maand geleden
  Vertaal, Congoleze overheid, door enkele corrupte leiders, einde verhaal. De Chinezen zullen er blij mee zijn.
 • Leo Van der Vorst

  1 maand geleden
  Voor mijn part ok met deze gang van zaken, zo worden de stukken op zijn minst bewaard en ook verzorgend bewaard. Een aankoop van deze stukken nu is ook een mogelijkheid en kunnen dan in de toekomst uitgeleend worden aan het land van oorsprong.
 1. Eerste vaccinatiecentra sluiten binnenkort de deuren, tot half oktober nog minstens één locatie per eerstelijnszone

  Eerste vaccinatie­cen­tra sluiten binnenkort de deuren, tot half oktober nog minstens één locatie per eerste­lijns­zo­ne

  Nog zeker tot half oktober blijft er in Vlaanderen minstens één vaccinatiecentrum per eerstelijnszone open. Dat laat het kabinet van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) weten. Op een tien- à vijftiental locaties wordt bekeken of een fusie of een verhuis naar een kleinere locatie tot de mogelijkheden behoort, maar concrete beslissingen zijn daarover nog niet genomen.
 2. Grote regionale verschillen in sterftecijfers van coronapatiënten: “Belangrijk om hier lessen uit te trekken”

  Grote regionale verschil­len in sterftecij­fers van coronapa­tiën­ten: “Belangrijk om hier lessen uit te trekken”

  Volgens KU Leuven-intensivist Geert Meyfroidt is het belangrijk om lessen te trekken uit de grote onderlinge verschillen tussen ziekenhuizen in de sterftecijfers van coronapatiënten. Toch is het nog te vroeg om al te grote conclusies te trekken, zei hij in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Zo is een en ander mogelijk te verklaren omdat bepaalde ziekenhuizen bijvoorbeeld meer oudere patiënten hebben opgenomen.