Archiefbeeld van Syriëstrijders die zich aansloten bij de terreurgroep Islamitische Staat
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld van Syriëstrijders die zich aansloten bij de terreurgroep Islamitische Staat © kos

België gaat terroristen dubbel zo zwaar proberen te straffen: van 5 naar 10 jaar voor ‘welke beslissing dan ook’

Het gerecht denkt een oplossing gevonden te hebben om terroristen zwaarder te bestraffen. Nu krijgen die vaak een gevangenisstraf van vijf jaar, terwijl dat volgens de geest van de wet het dubbele zou moeten zijn. Om ze toch tien jaar te geven, gaat het federaal parket hen vervolgen voor ‘het nemen van welke beslissing dan ook’ binnen een terroristische groep. Een kunstgreep die eigenlijk noodzakelijk is omdat er te weinig rechters zijn.

42 reacties

 • mark germanus

  1 maand geleden
  Een terroriste vrijgelaten zonder dat de minister het wist, zou het niet beter zijn hem zijn C4 te geven. In Belgie is alles mogelijk zeker voor politiekers !
 • Chris Schoof

  1 maand geleden
  Hier in België wordt je strenger gestraft voor het drinken van 5 glazen bier dan voor moord want wanneer je rijbewijs Word ingetrokken voor 14 dagen is dat effectief 14 dagen geen dag minder maar voor moord kan er gerust 1/3 vanaf
 • jan boden

  2 maanden geleden
  Een terrorist krijgt voor een moord dus 10 jaar, een gewone burger 30 jaar. Hoezo, iedereen gelijk voor de wet ?
 • Dick DECOCK

  2 maanden geleden
  2 keer niks is nog altijd niks , veel woorden, totaal geen daden en het blijft altijd maar proberen
 • Patrick Verbelen

  2 maanden geleden
  Stop dan ook met terroristen te repatriëren, neem hun Belgische identiteit zo snel mogelijk af, zodat ze hun hele leven lang op de dool blijven en moeten werken voor hun levensonderhoud. Dat zou pas een gepaste straf zijn, dat zal ze meer pijn doen dan enkel maanden verblijf in het grootse Hotel België. Misschien komen ze dan ooit eens tot bezinning.
 1. Koningin Paola vertelt voor het eerst over haar relatieproblemen: “Ik ben tien jaar lang erg ongelukkig geweest”
  Royalty
  17

  Koningin Paola vertelt voor het eerst over haar relatiepro­ble­men: “Ik ben tien jaar lang erg ongelukkig geweest”

  In een documentaire die binnenkort uitgezonden wordt op RTBF vertelt koningin Paola (84) uitgebreid over de moeilijkheden die ze meemaakte in haar huwelijk met koning Albert (87). Ze verwijst ook naar de buitenechtelijke dochter van haar echtgenoot, prinses Delphine (53), die sinds vorig jaar officieel deel uitmaakt van de koninklijke familie. Dat schrijft Paris Match.
 2. Meer dan 93.000 retroactieve zonnepanelenpremies aangevraagd
  12

  Meer dan 93.000 retroactie­ve zonnepane­len­pre­mies aange­vraagd

  Al bijna 93.500 eigenaars van zonnepanelen hebben tot nu toe een retroactieve investeringspremie aangevraagd. Dat blijkt uit gegevens van het kabinet van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA). De regeling kwam er nadat het Grondwettelijk Hof de virtueel terugdraaiende teller had vernietigd. Die gaf eigenaars van zonnepanelen ook met een digitale meter nog recht op het oude systeem met een terugdraaiende teller en een prosumententarief. Als compensatie voor de vernietiging werkte de Vlaamse regering de retroactieve investeringspremie uit.
 3. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.