Asielzoekers vluchten uit het migrantenkamp van Moria nadat er voor de tweede keer brand uitbrak.
Volledig scherm
Asielzoekers vluchten uit het migrantenkamp van Moria nadat er voor de tweede keer brand uitbrak. © AP

België gaat 72 asielzoekers uit Griekse vluchtelingenkampen opvangen

België zal deze zomer 72 asielzoekers uit Griekse vluchtelingenkampen laten overbrengen. Op die manier zullen de vluchtelingen hun asielprocedure in ons land kunnen doorlopen. Volgens staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) is het “een belangrijke daad van solidariteit”. Mahdi wil in totaal tot 150 asielzoekers in ons land opvangen om de druk op het Griekse asielsysteem te verminderen. De operatie voor de overige 78 mensen loopt nog.

3 reacties

 • Albert Jacobs

  3 maanden geleden
  Dat Mahdi ze opvangt bij hem thuis in plaats van de belastingbetaler terug te laten opdraaien voor onderhoud en geldelijke steun, waar zit de oppositie om dit aan te kaarten ?
 • Dominique Hermys

  3 maanden geleden
  Hebben ze in Griekenland geen plaats genoeg? Ze hebben hier nog geen betaalbare woningen genoeg. Waar gaan ze die steken? En wie gaat dat betalen.
 • Jef Bardy

  3 maanden geleden
  En zo geef je weer het signaal dat iedereen de oversteek moet wagen. Want zevenen je toch op. Zo komt er nooit een einde aan. Beseffen die niet dat België en gans Europa vol zit…
 1. 91,17 procent Vlaamse 12-plussers kreeg al minstens eerste coronaprik
  1

  91,17 procent Vlaamse 12-plus­sers kreeg al minstens eerste coronaprik

  Meer dan negen op de tien Vlamingen ouder dan twaalf jaar hebben al minstens een eerste coronaprik gekregen. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Tot en met 23 september kregen 5.290.290 Vlaamse twaalfplussers minstens een eerste dosis van een coronavaccin, goed voor een vaccinatiegraad van 91,17 procent. Het leeuwendeel daarvan, 5.194.059 Vlamingen (89,51 procent), is reeds volledig ingeënt. 96.231 twaalfplussers (1,66 procent) moeten nog een tweede prik krijgen.