Geëvacueerden stappen van het vliegtuig op de militaire luchtmachtbasis in Melsbroek.
Volledig scherm
Geëvacueerden stappen van het vliegtuig op de militaire luchtmachtbasis in Melsbroek. © AP

België evacueerde voorbije dagen bijna 500 kinderen, “Nog zeker 55 mensen achtergebleven in Afghanistan”

België heeft de afgelopen week 496 kinderen geëvacueerd uit Afghanistan. Dat melden Buitenlandse Zaken, Defensie en Asiel en Migratie in een gemeenschappelijk persbericht. In totaal werden tot nog toe 1.216 mensen overgebracht naar de militaire luchthaven van Melsbroek. De Belgische ambassade in Islamabad heeft intussen van zeker 55 mensen bericht gekregen dat ze zich nog in Afghanistan bevinden en het land willen verlaten. Dat werd vernomen uit diplomatieke bron. 

  1. Buurlanden gaan nauwer samenwerken om verdrinking van migranten te voorkomen, Frontex zet luchtbewaking in

    Buurlanden gaan nauwer samenwer­ken om verdrin­king van migranten te voorkomen, Frontex zet luchtbewa­king in

    De EU-landen gaan hun samenwerking opvoeren in de strijd tegen smokkelnetwerken die migranten de levensgevaarlijke Kanaalroute opsturen. Dat hebben ze afgesproken tijdens een spoedoverleg in de Noord-Franse havenstad Calais. Tegelijk zal het Europese grensbewakingsagentschap Frontex haar aanwezigheid in het Kanaal en de Noordzee opvoeren, onder meer via luchtbewaking. Al op 1 december zou er een vliegtuig ingezet moeten worden.
  2. Laatste evacuatievlucht uit Afghanistan met veertigtal passagiers geland in Melsbroek

    Laatste evacuatie­vlucht uit Afghanis­tan met veertigtal passagiers geland in Melsbroek

    Vanmorgen omstreeks 6.37 uur is een nieuwe evacuatievlucht vanuit de Pakistaanse hoofdstad Islamabad op de militaire luchthaven in Melsbroek geland. Het vliegtuig van Air Belgium had 37 mensen aan boord. Het is de laatste geplande Belgische repatriëringsvlucht, nadat de federale regering woensdag aankondigde de evacuatiemissie stop te zetten. Nadien moeten de militairen nog terugkeren naar België.