ANP
Volledig scherm
© ANP

"België en buurlanden zijn nauwelijks voorbereid op kernramp"

Nederland, België en Duitsland moeten beter voorbereid zijn op een kernongeval in een van kerncentrales in de grensstreek. Dat concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) in Nederland. De bevoegde autoriteiten moeten ook meer oog hebben voor de bezorgdheid in de samenleving. Het Federaal Agentschap voor de Nucleaire Controle (FANC) sluit zich aan bij de conclusies van het rapport. "Er is zeker ruimte voor verbetering." 

10 reacties

 • Ronny Ooijen

  5 jaar geleden
  RENE LENAERTS,Fukushima kreeg te maken met een tsunami.En zo een tsunami kan vanop duizenden kilometers afstand heel wat schade berokkenen.En wat de bestaande kerncentrales hier betreft,die scheurtjes en het gebruik maken van slecht staal geven geen goede indruk en dat is niet overdreven.Zeker als men dan zou beslissen om deze centrales nog maar eens langer te laten werken.
 • RENE LENAERTS

  5 jaar geleden
  Wie hier verwijst naar Fukushima of Tsjernobil neemyt aan dat we ofwel in een aardbevingsgebied wonen of dat onze centrales bediend worden door sovjet-idioten. De kans op een kernongeval is duizend maal kleiner dan het winnen van de Lotto-jackpot. Voorzorgen moet altijd, maar overdrijven schept alleen angstpsychoses.
 • Jacques De Meulemeester

  5 jaar geleden
  Welk land zou er wel degelijk beveiligd zijn tegen kernongevallen?
 • Theo Collewaert

  5 jaar geleden
  Volgens NVA is er hier geen enkel probleem. Onze aftandse centrales zijn volgens hen nog goed voor vele jaren en kunnen dus nog miljarden opbrengen voor hun vriendjes van Electrabel, zelfs zonder dat die hier bij ons belastingen moeten betalen. Het veiligheidsaspect is voor hen duidelijk van veel minder belang. Het gaat hier toch maar om een paar honderdduizenden potentiele slachtoffers.
 • Hugo Van Haevre

  5 jaar geleden
  Als daar een ongeval gebeurd kun je niets meer tegen doen zie maar Tjernobil en Fukusima en de bevolking zal het als laatste weten, anders paniek en paar honderd duizenden die op de vlucht slaan
 1. Syriër die in ons land asiel kreeg, ontmaskerd als oorlogsmisdadiger en IS'er
  PREMIUM

  Syriër die in ons land asiel kreeg, ontmaskerd als oorlogsmis­da­di­ger en IS'er

  Een Syriër van 38 die in 2015 samen met honderdduizenden landgenoten zijn land ontvluchtte en in België politiek asiel aanvroeg, zit sinds vorige week in de cel. Het federaal parket wil hem vervolgen voor het plegen van oorlogsmisdaden en deelname aan de activiteiten van een terroristische organisatie. Het is de eerste keer in ons land dat een asielzoeker vervolgd wordt voor oorlogsmisdaden gepleegd in Syrië.