Een eerste donatie van ons land is voorzien voor eind juli. Dan zouden minimaal 164.200 en maximaal 618.802 vaccins van AstraZeneca naar Covax gaan.
Volledig scherm
Een eerste donatie van ons land is voorzien voor eind juli. Dan zouden minimaal 164.200 en maximaal 618.802 vaccins van AstraZeneca naar Covax gaan. © AP

België doneert AstraZeneca-vaccins aan Covax en erkent Indiase Covishield

België doneert eind deze maand minstens 164.200 coronavaccins van AstraZeneca aan Covax, het initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om vaccins beschikbaar te maken in ontwikkelingslanden. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid beslist, meldt minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit).

5 reacties

 • Thierry Holbrecht

  3 maanden geleden
  Perfect, dan kan ik mij laten inenten met een ander vaccin, en niet die brol van AZ
 • Jozef Vermeulen

  3 maanden geleden
  Ze hadden beter alle AZ vaccins weggeschonken.
 • Suzy Claes

  3 maanden geleden
  En ik kan voor mijn tweede prik in Mol geen afspraak geregeld krijgen . En ben op kop toe ook nog eens risicopatient!
 • nicole desseyn

  3 maanden geleden
  Wat met de mensen hier die nog wachten op hun 2 e AZ prik?
 • Hugo hofmans

  3 maanden geleden
  Dat is fijn om lezen tussen alle doemdenkers en onheilsprofeten. Constructief, dat hebben we nodig, allemaal !
 1. Bart en Christine vertrokken op droomcruise naar Middellandse Zee: "Toen ik bij inschepen plots positief testte, begon de nachtmerrie”

  Bart en Christine vertrokken op droomcrui­se naar Middelland­se Zee: "Toen ik bij inschepen plots positief testte, begon de nachtmer­rie”

  Ze hadden er lang naar uitgekeken en zondag was het eindelijk zover: gepakt en gezakt stonden Bart Op de Beeck (42) en zijn vrouw Christine Vandenberghe (52) uit Ternat op de kade in Venetië om in te schepen voor een droomcruise op de Middellandse Zee. Speciale handdoek om te zonnen op het dek en chique outfits in de koffer om voluit te kunnen genieten van de gala-avonden aan boord. Het liep anders. De handdoek ligt nu op een matras tussen de openstaande balkondeuren van een klein hotelkamertje langs een drukke Italiaanse weg. En de leuke kleren zitten nog precies waar ze zaten: in het valies. Want Bart legde een positieve coronatest af vlak voor ze aan boord gingen. En daarmee veranderde hun droomreis op slag in een ware nachtmerrie.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).