Premier Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld). © BELGA

België dient begroting in bij Europese Commissie

België heeft eind vorige week haar definitief ontwerpbegrotingsplan overgemaakt aan de Europese Commissie. Dat meldt premier Alexander De Croo. Uit de cijfers blijkt de zware impact van de Covid-19-crisis.

6 reacties

 • Ferdinand Nuyts

  1 jaar geleden
  Een liberaal en rekenen gaan niet samen, altijd slecht voor de werknemers. en goed voor de rijken.
 • Bob Boomer

  1 jaar geleden
  Het nominaal begrotingstekort van België zal volgend jaar dalen tot 6,9% v/h bbp. Werkelijk !? Het nattevingerwerk v/d Belgische staat kennende en niet weten wat covid-19 nog zal aanrichten, zeg ik:" Werp deze prognoze nu al maar in de vuilbak !"
 • marc massin

  1 jaar geleden
  Dat de huidige federale regeringspartijen het maar bij hun kiezers gaan zoeken. Sukkelaars.
 • luc meeus

  1 jaar geleden
  Staat niet bij hoeveel het begrotingstekort is in miljarden: 30 mijard, 40 of 50 miljard
 • Marleen Sauvillers

  1 jaar geleden
  In Vlaanderen moeten niets komen halen. Meer dan de helft van de mensen zijn niet vertegenwoordigd. Ik wens ze veel succes mer de zoektocht in Brussel en Walonie.
 1. Netflix stelt teleur met groei nieuwe abonnees, aandeel keldert

  Netflix stelt teleur met groei nieuwe abonnees, aandeel keldert

  Streamingdienst Netflix heeft in het vierde kwartaal minder nieuwe abonnees binnengehaald dan analisten op Wall Street hadden verwacht. In het derde kwartaal had Netflix nog veel succes met de Zuid-Koreaanse thrillerserie Squid Game en het bedrijf kwam in de afgelopen periode met een hoop nieuwe series en films naar buiten. Op de beurs in New York ging het aandeel Netflix in de zogeheten handel nabeurs met wel 15 procent onderuit.
 2. Vakbond: “Directie Makro doet nieuws over verkoop af als fake news en weigert overleg”

  Vakbond: “Directie Makro doet nieuws over verkoop af als fake news en weigert overleg”

  Bij supermarktgroep Makro verkeren de vakbonden nog altijd in het ongewisse over een eventuele verkoop van de Belgische Makro- en Metro-filialen door het Duitse moederbedrijf. De krant ‘De Tijd’ schreef woensdag dat de distributiegroep werk maakt van de verkoop van haar Belgische tak, maar volgens de bonden ontkent de directie dat. Tegelijk kregen ze wel signalen dat het nieuws zou kloppen.
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.