Alle mondmaskers en handschoenen ten spijt is het risico op besmetting te hoog.
Volledig scherm
PREMIUM
Alle mondmaskers en handschoenen ten spijt is het risico op besmetting te hoog. © MediaNews Group via Getty Images

België deed onderzoek naar risico bij kappers. Dit zijn de resultaten die experts zorgen baren

Wanneer kunnen we weer naar de kapper? En waarom mogen tandartsen doorwerken, terwijl ook schoonheidsspecialisten hun deuren op slot moeten houden? Er was de voorbije weken heel wat gemor over de strenge regels voor niet-medische contactberoepen, maar uit een document dat deze krant kon inkijken, blijkt waarom de federale regering voet bij stuk houdt.

243 reacties

 • Frank Kaczorowski

  2 jaar geleden
  Heb in al die lockdowns zelf leren knippen. Echt niet zo moeilijk alleen vanachter waar je het niet ziet.
 • jo vissenaeken

  2 jaar geleden
  Iedereen is weer met de vinger aan het wijzen. Zoals altijd! Maar iedereen probeert ook zijn hoofd boven water te houden zoals zo veel mensen. Dees is het effect van de politiek. De werkende mens tegen elkaar opzetten.
 • Bart Verlooy

  2 jaar geleden
  Ik vraag me af, als ze steun gaan geven aan de kappers: hoeveel steun geven ze dan onterecht aan mensen die zich niet aan de regels hebben gehouden? Want ondanks dat de kappers al heel lang dicht zijn en iedereen schrik had als een slechtgekapte hippie rond te lopen, zie ik de meeste dames na al die maanden nog steeds met een deftig kapsel rondlopen. Ik denk dat er veel kappers in het zwart bij de mensen thuis komen kappen en hen steun geven zou niet eerlijk zijn tegenover hun eerlijke collega's
 • Erika Deloof-Sys

  2 jaar geleden
  Ik heb een doktersvoorschrift voor medische pedicure. Zij werkt met mondmasker, gezichtscherm en handschoenen. Alles is grondig ontsmet. Veel mensen met zware voetproblemen zijn echt de wanhoop nabij...
 • Suzy Wann

  2 jaar geleden
  Scholen zijn dicht, besmettingen dalen. Scholen open besmettingen stijgen, de gewone mens snapt dat, de regering en de virologen blijkbaar niet. Reizen verbieden werkt, reizen afraden werkt niet, zelfs niet met quarantaine controle.
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. 400.000 gezinnen verliezen sociaal tarief: dit betekent de hervorming van de energiefactuur voor uw portemonnee
  PREMIUM
  240

  400.000 gezinnen verliezen sociaal tarief: dit betekent de hervorming van de energiefac­tuur voor uw portemon­nee

  De federale regering is een reeks ingrijpende energiemaatregelen overeengekomen. Zo daalt de btw op stroom en gas definitief naar 6 procent, maar komen er wel accijnzen bij. Daarnaast verliezen 400.000 gezinnen het sociaal tarief, waardoor er bij die gezinnen dit jaar tot 510 euro extra op de jaarafrekening komt. Wij geven antwoord op de belangrijkste vragen over de impact van de hervorming op uw portefeuille.
 3. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 1. Stak vrouw (58) eerst woning van ex in brand om twee dagen later buurman messteek toe te dienen? “Alcohol is de rode draad in dit verhaal”
  PREMIUM
  Koksijde

  Stak vrouw (58) eerst woning van ex in brand om twee dagen later buurman messteek toe te dienen? “Alcohol is de rode draad in dit verhaal”

  Een 58-jarige vrouw moet zich voor de rechtbank van Veurne verantwoorden voor brandstichting en opzettelijke slagen en verwondingen in Oostduinkerke. Volgens het Openbaar Ministerie stak de vrouw eind vorig jaar de woning van haar toenmalige partner in brand. Een dag nadat ze voorwaardelijk werd vrijgelaten, ging ze vervolgens haar overbuur te lijf met een mes. “Maar mijn cliënte betwist dat zij iets met de brandstichting te maken heeft”, aldus haar advocaat.
 2. Accijnshervorming vanaf 1 april: btw op energie blijft op 6 procent en sociaal tarief wordt afgebouwd
  UPDATE
  173

  Accijnsher­vor­ming vanaf 1 april: btw op energie blijft op 6 procent en sociaal tarief wordt afgebouwd

  De federale regering heeft een akkoord bereikt over de hervorming van de energiefactuur. De btw op gas en elektriciteit blijft permanent op 6 procent, maar in ruil worden er accijnzen op energie geheven. Ook wordt het uitgebreid sociaal tarief per kwartaal afgebouwd en is er een akkoord over de lagere voorschotfacturen voor energie. De regering houdt wel een noodrem bij de hand als de prijzen weer zouden stijgen. Volgens de berekeningen van de regering komt de kostprijs uit op 34 miljoen euro.