Alle mondmaskers en handschoenen ten spijt is het risico op besmetting te hoog.
Volledig scherm
PREMIUM
Alle mondmaskers en handschoenen ten spijt is het risico op besmetting te hoog. © MediaNews Group via Getty Images

België deed onderzoek naar risico bij kappers. Dit zijn de resultaten die experts zorgen baren

Wanneer kunnen we weer naar de kapper? En waarom mogen tandartsen doorwerken, terwijl ook schoonheidsspecialisten hun deuren op slot moeten houden? Er was de voorbije weken heel wat gemor over de strenge regels voor niet-medische contactberoepen, maar uit een document dat deze krant kon inkijken, blijkt waarom de federale regering voet bij stuk houdt.

243 reacties

 • Frank Kaczorowski

  10 maanden geleden
  Heb in al die lockdowns zelf leren knippen. Echt niet zo moeilijk alleen vanachter waar je het niet ziet.
 • jo vissenaeken

  10 maanden geleden
  Iedereen is weer met de vinger aan het wijzen. Zoals altijd! Maar iedereen probeert ook zijn hoofd boven water te houden zoals zo veel mensen. Dees is het effect van de politiek. De werkende mens tegen elkaar opzetten.
 • Bert Verlooy

  11 maanden geleden
  Ik vraag me af, als ze steun gaan geven aan de kappers: hoeveel steun geven ze dan onterecht aan mensen die zich niet aan de regels hebben gehouden? Want ondanks dat de kappers al heel lang dicht zijn en iedereen schrik had als een slechtgekapte hippie rond te lopen, zie ik de meeste dames na al die maanden nog steeds met een deftig kapsel rondlopen. Ik denk dat er veel kappers in het zwart bij de mensen thuis komen kappen en hen steun geven zou niet eerlijk zijn tegenover hun eerlijke collega's
 • Erika Deloof-Sys

  11 maanden geleden
  Ik heb een doktersvoorschrift voor medische pedicure. Zij werkt met mondmasker, gezichtscherm en handschoenen. Alles is grondig ontsmet. Veel mensen met zware voetproblemen zijn echt de wanhoop nabij...
 • Suzy Wann

  11 maanden geleden
  Scholen zijn dicht, besmettingen dalen. Scholen open besmettingen stijgen, de gewone mens snapt dat, de regering en de virologen blijkbaar niet. Reizen verbieden werkt, reizen afraden werkt niet, zelfs niet met quarantaine controle.