Volledig scherm
© AFP

België bereid 12 kinderen uit afgebrande vluchtelingenkamp op Lesbos op te vangen

Kamp-MoriaOns land is bereid twaalf niet-begeleide minderjarigen op te vangen uit het vernielde opvangkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos. Dat meldt De Morgen en het nieuws wordt bevestigd door het kabinet van minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld).

 1. Ziekenhuizen stevenen af op implosie op 6 november: “Wij bereiden al een fase voor die officieel niet bestaat. Zo erg is het”
  PREMIUM

  Ziekenhui­zen stevenen af op implosie op 6 november: “Wij bereiden al een fase voor die officieel niet bestaat. Zo erg is het”

  Vandaag liggen er méér Covid-patiënten in het ziekenhuis dan bij de piek uit de eerste golf. De implosie dreigt voor onze ziekenhuizen: volgende week vrijdag zou de maximumcapaciteit van 2.000 mensen op intensieve zorg bereikt zijn. De toestand is zo ernstig dat ziekenhuizen zelf plannen maken voor ‘fase 3’ — de fase zo erg dat de overheid ze niet eens voorzien heeft.
 2. Akkoord rond inschakelen van tijdelijk werklozen in de zorg

  Akkoord rond inschake­len van tijdelijk werklozen in de zorg

  De Vlaamse vakbonden en werkgevers uit de social-profitsector hebben een akkoord gesloten rond de tewerkstelling van mensen die door de coronacrisis tijdelijk zonder werk zitten in ondersteunende functies. Die vrijwillige en tijdelijke krachten zijn nodig om de continuïteit te verzekeren in de zorgsector, stellen ze. Vorige week werd al een platform van de VDAB aangekondigd om tijdelijke werklozen te matchen met ondersteunende jobs in de zorg.